Artikkelin kuva
ruoka

Kukkakaaligratiinista saa ruokaisan helpolla niksillä: ”Maistui mainiosti koko perheelle”

Kukkakaaligratiini on suosikkilisuke, johon saa ruokaisuutta lisäämällä esimerkiksi kanapekonia. Herkullinen gratiini tyhjeni nopeasti myös lasten lautasilta.

Kukkakaaligratiini on maukas lisuke, joka toimii erityisesti kala- ja liharuokien seuralaisena. Tässä reseptissä gratiinin ruokaisuutta lisätään kanapekonilla, jonka voi halutessaan korvata esimerkiksi savukinkulla tai sienillä. Tällöin kukkakaaligratiinista saa sellaisenaan täyttävän aterian. Jos kuitenkin haluat perinteisemmän gratiinin, voit jättää lihan, sienet ja sipulin pois.

Mutsimedian ruokatoimitus valmisti kukkakaaligratiinin, joka saa lisämakua maustetusta ruokakermasta. Pippuripekka-kerma sopi gratiiniin loistavasti, ja sen voi halutessaan vaihtaa esimerkiksi juustoiseen tai sitruunaiseen makuun ja toki gratiinissa voi käyttää myös maustamatonta ruokakermaa.

Ruokaisasta kukkakaaligratiinista tuli erittäin herkullista ja se maistui mainiosti koko perheelle – myös heille, jotka eivät aina ole kovin innostuneita vihanneksista. Kukkakaalista saa gratiinin lisäksi valmistettua esimerkiksi syntisen hyvää kukkakaaliriisiä ja vegaanisen kukkakaalipastan.

Kukkakaaligratiiniin saa ruokaisuutta lisäämällä esimerkiksi kanapekonia. Kuva: Senni Loikala

Gratiini on maistuva ja suosittu lisuke. Kuva: Senni Loikala

Lämmin gratiini maistuu erittäin herkulliselta. Kuva: Senni Loikala

Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiinin kypsymisaika uunissa jopa puolittuu, kun esikypsennät kukkakaalipaloja keittämällä. Gratiinin valmistaminen on erittäin helppoa ja ruoka valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Valmista herkullinen kukkakaaligratiini alla olevalla ohjeella!

Tarvitset

1 iso kukkakaali
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 1/2 dl maustettua ruokakermaa (esim. Pippuripekka)
paketti (kana)pekonia
sipuli

Lisäksi:

rasvaa vuoan voiteluun
koristeluun tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, persiljaa tai timjamia

Valmistus

  1. Pese ja paloittele kukkakaali. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 5—7 minuuttia, kunnes se on hieman pehmennyt – mutta ei kuitenkaan ole täysin kypsää. Valuta.

  2. Paista pekonit pannulla ja kuullota sipuli. Voitele uunivuoka ja kaada kukkakaalipalat siihen. Sirottele päälle suolaa ja mustapippuria. Hienonna pekonisiivut lastuiksi päälle ja lisää sipulisilppu. Kaada ruokakerma päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Jaa kukkakaaligratiinin resepti ystävillesi ja tutuillesi!

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala