Köyhät ritarit maistuvat sukupolvesta toiseen: ”Lautaset tyhjenivät alta aikayksikön”
Köyhät ritarit ovat rakastettu retroherkku, jonka kulta-aika ei pääty koskaan. Nauti perinteinen jälkiruoka kermavaahdon, hillon ja sokerin kanssa.
Onko sinunkin lapsuudessasi valmistettu köyhiä ritareita päivän tai parin vanhasta leivästä tai pullasta? Tämä klassikkojälkkäri on takuuvarma hitti vielä nykypäivänä ja sopii erinomaisesti niin aikuisten kuin lasten makuun. Köyhien ritareiden pitkää perinnettä on mukavaa jatkaa omalle jälkikasvulle.
Köyhien ritareiden valmistamisessa ei kauaa nokka tuhise. Ihanteellista kuitenkin olisi, että leipä tai pulla olisi hieman kuivahtanutta. Herkun valmistaminen sujuu noin vartissa ja onnistuu helposti jokaiselta kotileipurilta. Köyhät ritarit tarjoillaan lämpiminä, joten paiston jälkeen voit siirtää ne suoraan jälkiruokalautasille.
Köyhät ritarit
Köyhät ritarit ovat saaneet nimensä perinteikkäästä tavasta käyttää edellisen päivän leipää herkullisessa muodossa. Vastaavia annoksia löytyy myös muista maista, esimerkiksi ranskalainen versio tunnetaan nimellä pain perdu ja englanninkielessä annosta kutsutaan nimellä French toast.
Mutsimedia valmisti köyhiä ritareita isänpäivänä ja lautaset tyhjenivät perheen juhlistuksessa alta aikayksikön. Näillä täytyy herkutella joskus viikonloppuaamuisin myös tulevaisuudessa!
Nappaa köyhien ritareiden resepti neljälle hengelle talteen tästä.
Tarvitset:
2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
ripaus suolaa
12 pullaviipaletta (korvattavissa vehnä- tai paahtoleipäviipaleilla)
paistorasvaa
Lisäksi
voita, sokeria
Tarjoiluun
hilloa, kermavaahtoa
Ohje:
Viipaloi pullapitko. Sekoita maito, muna, vaniljasokeri, kardemumma ja suola keskenään.
Kasta pullaviipaleet kummaltakin puolelta seokseen ja anna vetäytyä hetki lautasella.
Paista viipaleet voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi, ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa.
Jaa tämä köyhien ritareiden resepti somessa ystävillesi ja tutuillesi!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Senni Loikala