Artikkelin kuva
ruoka

Koko perheen superherkku ilman gluteenia: näin onnistuu gluteeniton pizza

Gluteeniton ruokavalio ei tarkoita klassisista herkuista luopumista. Näin loihdit mehevän pizzapohjan ilman gluteenia!

Valitsemalla oikeat raaka-aineet voit loihtia perheellesi makoisan pizza-aterian käden käänteessä. Tällä mainiolla perusreseptillä gluteeniton pizza syntyy helposti ja vaivattomasti vaikka koko perheen yhteisvoimin. Lisää vain suosikkitäytteesi ja nauti pizzapäivästä – gluteeniton ruoanlaitto ei ole vaikeaa!

Suolan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota lapsille leipoessasi. Jos syöjät ovat pieniä, jätä suola pizzataikinasta kokonaan pois tai vähennä sen määrää. Aikuiset osaavat kyllä lisätä suolaa omalle lautaselleen, jos niin haluavat.

Ainekset

2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl öljyä
25 g hiivaa
3 dl maissijauhoja
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5–1 tl suolaa (voit myös puolittaa määrän tai jättää kokonaan pois)

Valmistus

  1. Liuota hiiva veteen ja sekoita joukkoon muut ainekset. Alusta tasaiseksi ja anna kohota noin 20–30 minuuttia.

  2. Painele taikina pellille tai vuokaan ja täytä makusi mukaan. Lasten pizzaan kannattaa valita mahdollisimman vähäsuolaiset täytteet. Yksinkertainen margarita pelkällä tomaattitäytteellä on lapsille usein se kaikkein mieluisin.

  3. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile ja nauti.

Maissijauhot takaavat gluteenittomaan pizzataikinaan miellyttävämmän koostumuksen, mutta jos sitä ei ole saatavilla, voit käyttää myös pelkkää gluteenitonta jauhoseosta. Tällöin määrä on 5,5 dl.

Lisää koko perheen gluteenittomia herkkuja löydät Gluteenittomat reseptit -sivustolta.

Teksti: Riikka Krenn