Kokkisotaa kesälomalla? Mutsimedian viikon ruokalista – osa 2
Mutsimedia koosti kesälomalle helpot ruokavinkit, joilla valmistat maukkaat ateriat viikon joka päiväksi. Tällä viikolla kokataan mm. pastoja ja grillataan ahvenia. Tsekkaa myös ensimmäisen viikon ruokalista.
VIIKKO 2
Maanantai: Nopea kanapasta
Tässä vartissa valmistuva pastaohje, joka maistuu hyvin myös lapsille – tämän helpommaksi ei voi ruuanlaitto muuttua! Tee näin: Keitä tagliatelle-pasta paketin ohjeen mukaisesti. Ruskista sillä välin pannulla broilerisuikaleet ja mausta ne. Kaada pastan keitinvesi pois, lisää sekaan broileri ja pari desiä juustoruokakermaa. Kuumenna sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt pastan joukkoon. Tarjoile raikkaan kesäsalaatin kanssa.
Tiistai: Nakkikeitto
Nakkikeitto maistuu koko perheelle ja on kivaa kesäruokaa keveytensä vuoksi. Keitä keittoa kerralla isompi satsi ja säästyt seuraavana päivänä ruuanlaitolta. Täältä löydät supernopean ja helpon reseptin.
Keskiviikko: Munakas nakinjämistä
Mikäli keitosta jäi nakkeja jääkaappiin, voit napostella ne kylmänä tai loihtia niistä helpon lounaan seuraavalle päivälle munakkaan muodossa. Tässä ohjeessa makua antaa lisäksi raikas kesäsipuli sekä makeat kirsikkatomaatit.
Torstai: Kreikkalainen makaronilaatikko
Makaronilaatikko on yksi perheiden suosikkiruuista. Siihen on varmasti monia syitä; se on helppo ja valmistuu suurimmaksi osaksi itsestään uunissa. Se maistuu myös uudelleenlämmitettynä, joten sitä voi tehdä kerralla suuremman satsin ja näin perheen kokki säästää aikaa seuraavalta päivältä. Tässä reseptissä uutta twistiä tutulle ruualle antaa mehevä kesäkurpitsa ja fetajuusto. Kokeile valmistaa laatikko jo edellisenä iltana, niin seuraavan päivän ruoka on lämmitystä vaille valmiina!
Perjantai: Grillatut ahvenet ja uudet perunat
Oletko koskaan saanut kalasaaliiksi ahvenia, mutta et oikein tiedä mitä niistä valmistaisit? Tässä helppo ja herkullinen vaihtoehto, jossa lime ja sitruunaruoho antavat ihanan kesäisen maun kaloille. Voit lisätä joukkoon muitakin suosikkikasviksiasi, esimerkiksi sipuli toimii hyvin. Ohjeessa kalat sidotaan ennen grilliä narulla, mutta helpommalla pääset, jos asettelet täytetyt ahvenet halsteriin. Keitä oheen kattilallinen uusia perunoita ja lisää niiden joukkoon voinokare ja tilliä. Maistuu niin kesältä!
Lauantai: Pinaattiletut ja puolukkahillo
Varmasti monille tuttua kaupan einesversiota huomattavasti parempi pinaattilättyjen resepti löytyy täältä. Ohje on helppo ja niin maukas! Voit suoristaa mutkia hiukan ja sekoittaa perustaikinan valmiista lettujauhosekoituksesta, johon lisäät mukaan pakastepinaattia.
Sunnuntai: Mozzarella-tuorepinaattipasta
Tämä kasvispasta on yksinkertainen ja simppeli ja maistuu täydellisen kesäiseltä. Tomaatit ovat parhaimmillaan juuri nyt, joten ne eivät pitkää kypsennystä vaadi. Lisää lopuksi pastan joukkoon tuoretta pinaattia ja mehukasta mozzarellaa. Resepti muokkaantuu myös iltapalaksi jättämällä pastan pois ja levittämällä täytteen leivän päälle.
Lisää ruokavinkkejä luvassa jälleen ensi viikolla!
Teksti: Anni Virtanen