Artikkelin kuva
ruoka

Ketolasagne kesäkurpitsalla

Täyteläinen ja herkullinen lasagne täysin ilman pastaa!

Kesäkurpitsalasagne on tuttu monelle gluteenitonta, vhh- tai ketogeenistä ruokavaliota noudattavalle, koska ruoka on lähestulkoon hiilihydraatiton.

Tämä lasagne on silti ehdottomasti myös koko perheen helppo uuniruoka, jolle kannattaa antaa mahdollisuus vaikket olisikaan kesäkurpitsan fani. Käytä lasagnen valmistuksessa reilusti mausteita ja suosi luomulaatuisia raaka-aineita maukkaamman lopputuloksen saamiseksi.

Näitä tarvitset 4-5:lle syöjälle:

500 g naudan jauhelihaa
600 g kesäkurpitsaa
400 ml tomaattimurskaa
200 ml vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
200 g juustoraastetta
oliiviöljyä
mustapippuria
jeeraa
savupaprikaa
suolaa
oreganoa

Koristeluun:

kirsikkatomaatteja
basilikaa


Tee näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla mausteiden kanssa, suolaa lukuunottamatta, reilussa määrässä oliiviöljyä. Ruskista jauheliha ja lisää myös suola. Lopuksi lisää tomaattimurska sekä noin 2 dl vettä. Keitä kastiketta kasaan kesäkurpitsojen valmistelun ajan.

  3. Pese kesäkurpitsat huolellisesti tai halutessasi kuori. Siivuta kesäkurpitsat kuorimaveitsellä pitkittäissuunnassa “lasagnelevyiksi”. Pilko ylijäämäpalat pienemmäksi ja lisää kastikkeen joukkoon.

  4. Sivele uunivuoka oliiviöljyllä. Laita vuoan pohjalle ensin kerros kesäkurpitsasiivuja, sitten kastiketta ja vielä hieman juustoraastetta. Toista tätä niin, että päällimäiseksi jää kesäkurpitsasiivut ja halutessasi reilumpi kerros juustoraastetta. Koristele kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

  5. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

  6. Jos olet ketoilija, lorauta joka kerroksen väliin reilusti oliiviöljyä!


Teksti ja kuvat: Titta Laurinen