Artikkelin kuva
ruoka

Kesän paras grillipaprika – täytteessä tasapainoilevat hunaja ja chili

Moni kaipaa kesällä ideoita kasvisten grillaamiseen. Kasvikset sopivatkin grilliin mitä parhaiten ja valinnanvaraa on mielin määrin. Esimerkiksi parsakaali grillissä kypsyy taivaallisen makuiseksi hieman tulisen marinadin ansiosta. Tässä artikkelissa kerromme puolestaan, miten saat grillipaprikan helposti uudelle tasolle.

Grillipaprika maistuu lukuisille grilliruoan ystäville. Mutta miten siitä saisi entistä maukkaamman ilman suurta vaivannäköä? Tämän grillipaprikareseptin salaisuus piilee tuorejuustossa, hunajassa ja tuoreessa chilissä. Hunaja antaa mukavasti makeutta, kun taas chili tuo potkua. Ja kukapa ei tuorejuustolle lämpenisi? Se antaa grillikasvikselle paljon makua ja kosteutta.

Tässä ohjeessa grilliin valitaan suippopaprika, jonka muoto muistuttaa halkaistuna venettä. Tuorejuustoa tulee myös käytettyä melko maltillisesti, sillä halkaistu suippopaprika ei ole kovin syvä. Tällöin vatsaan voi todennäköisemmin jäädä tilaa myös muille grilliherkuille.

Grillipaprika on täydellinen kesäherkku. Kuva: Senni Loikala

Seurana maistuvat salaatti ja muut grilliherkut. Kuva: Senni Loikala

Chiliä voi laittaa grillipaprikaan oman maun mukaan. Kuva: Senni Loikala

Grillipaprika

Valmista kielenvievät grillipaprikat alla olevalla reseptillä!

Tarvitset

Suippopaprika
Tuorejuustoa
Tuoretta chiliä
Juoksevaa hunajaa
Ripaus suolaa

Valmistus

  1. Halkaise huuhdeltu suippopaprika, jolloin sen muoto muistuttaa venettä. Poista siemenet ja siisti sisusta veitsellä.

  2. Täytä paprikan puolikkaat tuorejuustolla ja laita grilliin kuumenemaan. Ripottele päälle pilkottua tuoretta chiliä ja lorauta päälle vielä juoksevaa hunajaa. Lisää ripaus suolaa. Grillaa, kunnes paprika on sopivan pehmeä ja saanut myös paistopintaa.

Katso ohjeet grillipaprikan valmistukseen vielä Mutsimedian videolta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti, kuvat ja video: Senni Loikala