Kesän kivoin herkku – raparperiremmit
Jos olet sitkeiden ja kirpsakoiden karkkiremmien ystävä, kokeile vaihteeksi valmistaa nerokkaita kahden ainesosan raparperiremmejä. Näihin jää koukkuun!
Raparperi mielletään usein erittäin happamaksi vihannekseksi, joka useimmiten hyödynnetään hilloissa, kiisseleissä ja piirakoissa. Siksi onkin niin yllättävää, että se taipuu äärimmäisen hyvin myös karkiksi.
Napakka ja tahmea remmi maistuu ihanalta ja on helppoa valmistaa. Uunin lämmön ja raparperin happamuuden vaikutuksesta sulava sokeri tekee remmeihin mukavan purutuntuman ja tasapainottaa happamuutta.
Tiesitkö?
Raparperi on raakana myrkyllistä sen sisältämän oksalaatin vuoksi. Joten vaikka raa’at raparperinauhat näyttävät houkuttelevilta, älä maista niitä ennen kypsennystä.
Raparperiremmit
Tarvitset:
Raparperin varsia
n. desi sokeria
- Leikkaa raparperinvarsista kumpikin pää pois.
- Suikaloi kuorimaveitsellä ohuita remmejä ja laita sokerikulhoon odottamaan.
- Pyörittele remmit sokerissa ja asettele uunipellille.
- Paista uunissa 100 asteessa puolisen tuntia. Remmien ei ole tarkoitus kuivua, vaan muuttua tahmeiksi.
- Ripottele päälle vielä hiukan sokeria ja tarjoile.
Jollei valmiita remmejä tule syötyä heti, ne säilyvät rasiassa noin pari päivää.
- Lue myös: Raparperipiirakka kauramurulla
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Anni Virtanen