Keltainen Muru-curry
Resepti on toteutettu yhteistyössä Raision kanssa.
Tämän lempeän mausteisen curryn inspiraationa toimii indonesialainen klassikkoruoka, rendang. Kyseinen ruokalaji valmistetaan perinteisesti naudanlihasta, mutta tässä vege-versiossa pääraaka-aineena käytetään mainiota suomalaista kasviproteiini-uutuutta. Muru-kaurajauhis sisältää runsaasti proteiinia sekä kuitua, ja se imaisee itseensä ihanasti tämän aromikkaan kastikkeen maut. Mikäli perheen pienimmät eivät ole tottuneet chilin poltteeseen, voivat aikuiset lisätä chilin vasta omalle lautaselleen.
Ainekset (4:lle)
1 pss (225 g) Muru-kaurajauhista
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl sitruunaruohotahnaa
1 tl kurkumaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl kuivattuja kaffirlimen lehtiä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
1 tl (fariini)sokeria
1 limen mehu
tuoretta korianteria
1 punainen chili
Ohje
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista kaurajauhista, sipulia, valkosipulia ja kurkumaa noin 5 minuuttia.
Lisää kookosmaito, kaffirlimen lehdet, kesäkurpitsakuutiot ja fariinisokeri. Anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se on hieman saostunut ja kesäkurpitsat ovat pehmenneet.
Mausta soijakastikkeella, limen mehulla sekä halutessasi chilillä. Tarjoa jasmiininriisin ja tuoreen korianterin kanssa.
Teksti ja kuva: Lilli Munck