Artikkelin kuva
ruoka

Keititkö liikaa kahvia? Helppo jääkahvin ohje, jossa hyödynnetään ylijäänyttä kahvia

Kahvi lukeutuu perinteisesti suomalaisten suosikkijuomiin, mutta tästä huolimatta moni tulee silloin tällöin keittäneeksi vahingossa liikaa kahvia. Näin käy välillä myös allekirjoittaneelle, mutta erityisesti hiljattain pienenkin kahvimäärän kaataminen viemäristä alas – kirjaimellisesti kankkulan kaivoon – on alkanut harmittamaan hävikin takia. Tästä syystä etsin netistä ideoita, miten ylijäänyttä kahvia voi hyödyntää ja sovelsin yhtä mainiota suosittua ideaa helppoon jääkahvin ohjeeseen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan ylimääräinen kahvi kaadetaan jääpalamuottiin ja laitetaan pakastimeen jäätymään. Niksi on ollut yleisessä tiedossa jo pitkään, mutta en ollut tullut ajatelleeksi moista vaihtoehtoa. Kun mieli tekee jääkahvia, kahvijääpalat kaivetaan esiin pakkasesta ja hyödynnetään helpossa jääkahvissa.

Jostain syystä oletin, ettei supersimppeli jääkahvi olisi kummoista – mutta ilokseni olin väärässä. Kylmä juoma maistui oikein virkistävältä ja herkulliselta ensikulauksesta lähtien. Kahvijääpalojen etuna on myös, etteivät ne laimenna juoman makua sulaessaan.

Aiemmin en ole valmistanut jääkahvia kotona, vaikka pidänkin kyseisestä juomasta erityisesti kesällä. Tiedän nyt jo, että tätä jääkahvia tulen valmistamaan myös jatkossa.


Helppo jääkahvin ohje

Kovin työläitä juomia tuskin jaksaisin valmistaa keskellä vilkasta lapsiperhearkea, mutta tätä helpommaksi jääkahvin ohje tuskin voi mennä. Kun ylijäänyt kahvi on jäädytetty jääpalamuotissa, valmistuu kylmä juoma hujauksessa pillillä nautittavaksi. Voi olla, että ensi kerralla lisään hieman kanelia kahvin joukkoon ennen jäädyttämistä.

Katso helppo jääkahvin ohje alta!

Tarvitset:

Ylijääneestä kahvista valmistettuja jääpaloja
Kahvia
Kaurajuomaa tai valitsemaasi muuta maitojuomaa
Halutessasi vaahterasiirappia, makusiirappia tai esimerkiksi hunajaa

Tee näin:

  1. Jäähdytä kahvi lähes huoneenlämpöiseksi.

  2. Täytä lasi kahvijääpaloilla.

Kuva: Senni Loikala

  1. Kaada jäähtynyt kahvi lasiin. Jos käytät vaahterasiirappia tai muuta makeutta tuovaa raaka-ainetta, sekoita se kahviin ennen kaatoa.

  2. Lisää kauramaito tai valitsemasi maitojuoma kahviin ja sekoita. Helppo jääkahvi on valmis nautittavaksi!

Helpossa jääkahvin ohjeessa hyödynnetään ylijäänyttä kahvia. Kuva: Senni Loikala


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala