Artikkelin kuva
ruoka

Kalapuikkopelti on arjen helpoin hitti – kaksi eri versiota

Kalapuikot, tuo suomalaisen arkiruoan ikoni. Nämä reseptit ovat täydellisiä niille illoille, kun päässä soi vain yksi ajatus: pitäisi saada ruokaa pöytään nopeasti ja mieluiten ilman tiskiä.

Kun kalapuikot nostetaan uunipellille yhdessä kasvisten ja lisukkeen kanssa, syntyy kalapuikkopelti, joka on yhtä aikaa helppo, hauska ja herkullinen.

Koostimme kalapuikkopellistä kaksi versiota: klassisen perhepellin ja vihreämmän, hieman kevyemmän version, jossa kasvikset ovat pääosassa. Kumpi on sinun suosikkisi?

Klassinen kalapuikkopelti – rapea ja täyttävä


Ainekset (4 annosta)

1 pkt (15–20 kpl) kalapuikkoja
500 g bataatti- tai perunaviipaleita (pakasteenakin käy)
1 punainen paprika
1 pieni punasipuli
1–2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
tuoretta tilliä tai persiljaa koristeluun
voit lisätä mukaan myös muita vihanneksia halutessasi, esim. parsakaalia

Tarjoiluun:

sitruunalohkoja
majoneesia, remouladea tai kermaviilikastiketta

Valmistus:

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen.

  2. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle peruna- tai bataattilohkot. Lisää joukkoon öljy ja mausteet, sekoita. Ainekset voi laittaa myös suoraan pellille, mutta muista öljytä pelti.

  3. Paahda 15 minuuttia.

  4. Nosta päälle kalapuikot, viipaloitu paprika ja punasipuli.

  5. Paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes kalapuikot ovat kullanruskeita ja kasvikset kypsiä.

  6. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja tarjoa sitruunan sekä kastikkeen kanssa.

Vinkki: Jos haluat peltiruokaan lisäpotkua, lisää ennen paistoa pellille muutama lusikallinen herneitä tai maissia.

Vihreä kalapuikkopelti – kasvikset pääroolissa

Tämä versio on yhtä helppo, mutta kevyempi ja täynnä vihreitä kasviksia. Se sopii mainiosti kevyeen arki-illalliseen tai viikonlopun lounaaksi.


Ainekset (4 annosta)

1 pkt (15–20 kpl) kalapuikkoja
1 parsakaali
200 g vihreitä papuja tai sokeriherneitä
1 kesäkurpitsa
1 punainen chili (halutessasi)
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
sitruunan kuori ja mehu
tuoretta basilikaa tai rucolaa

Tarjoiluun:

jogurttipohjainen kastike: 2 dl turkkilaista jogurttia, 1 tl hunajaa, 1/2 sitruunan mehu, suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen.

  2. Paloittele parsakaali ja kesäkurpitsa. Levitä pellille vihreät kasvikset, pirskottele öljy ja mausteet.

  3. Paahda 10 minuuttia.

  4. Lisää päälle kalapuikot ja jatka paistoa vielä 15 minuuttia, kunnes kalapuikot ovat rapeita.

  5. Purista päälle sitruunamehua ja raasta pinnalle kuorta.

  6. Tarjoa yrttien ja jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki: Jos haluat tehdä annoksesta ruokaisamman, lisää pellille ennen paistoa keitettyjä perunalohkoja tai valmista couscous- tai bulgurseosta.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!