Artikkelin kuva
ruoka

Juhlava tuorehernekeitto valmistuu vartissa pakasteherneistä: ”Hienostunut”

Vahvan vihreällä samettisella tuorehernekeitolla saa herkutella ympäri vuoden, sillä se valmistuu helposti pakasteherneistä. Crème Ninon kaavitaan lautaselta hetkessä parempiin suihin.

Hernekeitto on koko perheelle maistuva soppaklassikko. Jos mielit vaihtelua kaikkien tuntemalle perinteiselle hernerokalle, kannattaa lieden äärellä kiehauttaa nopeasti valmistuva, kauniin vihreä ja samettisen hienostunut tuorehernekeitto pakasteherneistä.

Ranskalainen hernesosekeitto Crème Ninon toimii mainiosti esimerkiksi lounaana krutonkien kanssa, mutta ilahduttaa myös juhlissa. Perinteisesti Crème Ninon sisältää shampanjaa tai kuohu- tai valkoviiniä, mutta tämän herkullisen tuorehernekeiton loihdit käden käänteessä käymättä alkoholikaupassa. Löysäksi vaahdotettu kuohukerma tekee tuorehernekeiton makunautinnosta taivaallisen ja kruunaa annoksen estetiikan.

Siinä, missä perinteisen hernekeiton valmistumiseen vierähtää tuntitolkulla aikaa, on tuorehernekeitto valmis tarjoiltavaksi noin vartissa. Helppoutensa ansiosta Crème Ninon sopii juuri lapsiperheen vauhdikkaaseen arkeen. Kun tuorehernekeitto valmistetaan pakasteherneistä, voi tätä elegantilla keitolla herkutella ympäri vuoden. Perinteisen hernarin ystävien kannattaa tietää, että hernekeitto valmistuu kätevästi myös uunissa.




Tuorehernekeitto pakasteherneistä

Valmista herkullinen tuorehernekeitto Crème Ninon neljälle hengelle tällä Mutsimedian testaamalla reseptillä!

Tarvitset:

600 g (3 ps) pakasteherneitä
2 salottisipulia (voit halutessasi korvata isolla sipulilla)
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa
1/2 — 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

LISÄKSI

paistettua kanapekonia pilkottuna (korvattavissa ilmakuivatulla kinkulla)
vaahdotettua kermavaahtoa
basilikaa tai minttua

Ohjeet:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota muutama minuutti kuumassa öljyssä kattilassa. Lisää vesi, liemikuutio ja herneet. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

  2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Ota vaahtoa sivuun noin desi annosten koristelua varten.

  3. Paista kanapekonit rapeiksi pannulla, pienennä paloiksi.

  4. Mausta keitto, soseuta sauvasekoittimella samettiseksi. Sekoita kermavaahto joukkoon käännellen. Kiehauta tarvittaessa uudelleen. Viimeistele annokset sivuun ottamallasi kermavaahdolla, pekonipaloilla ja basilikalla.

Jaa tämä tuorehernekeittoresepti kavereillesi somessa!

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala