Artikkelin kuva
ruoka

Joulun hitti – lumihiutaletortut

Sosiaalisessa mediassa hitiksi levinnyt perinneherkun uusi muoto, kauniit lumihiutaletortut valtaavat keittiöt tänä jouluna. Modernista versiosta löytyy uudistetun ulkomuodon lisäksi muutama muukin käytännöllinen parannus; herkullista täytettä saa joka puraisulla ja kauniita hiutaleita voi huoletta pinota lautaselle – sisällä suojassa oleva täyte ei sotkeennu.

Kotileipurilla saattaa helposti mennä sormi suuhun, kun omassa keittiössä pitäisi uutuusherkku leipoa. Eikä ihme, sillä perinteinen tähtitorttu on ajateltu täysin uusiksi. Tässä Mutsimedian ohjeet taitteluun kuvan kera!

Näin valmistat lumihiutaletortut

  1. Laita pieni määrä täytettä torttutaikinaneliön keskelle
  2. Purista neliö pussukaksi, aloittaen ensin kokoamalla kulmat yhteen ja sitten muut osat
  3. Käännä ja paina kevyesti
  4. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja torttuun
  5. Ota leikattujen osioiden päistä kiinni, nipistä ja hiukan venytä, jotta sakarat saavat kauniin muodon
  6. Paina sormella keskelle kuoppa, jotta täyte leviää reunoille saakka
  7. Voitele kananmunalla ja paista n. 225°C noin 15 minuuttia
  8. Anna jäähtyä hetken ja ripottele päälle tomusokeria



Teksti ja kuvat: Anni Virtanen