Jauhoton suklaakakku päiväkahveille
Viime vuosina illanistujaiset viinilasin äärellä ovat tuntuneet korvanneen aiemmat päiväkahvit. Joulun aikaan on mukava kutsua kaverit vaihteeksi kahville — ja leipoa kakku!
Tämä jauhoton suklaakakku sopii lähes jokaiselle: jos vieraina on pähkinäallergikkoja, voi nekin jättää reseptistä pois. Kakku on aika tuhti, joten siitä riittää ainakin kymmenelle.
Jauhoton suklaakakku
Taikina:
2 rkl chia-siemeniä
½ dl vettä
175 g tummaa suklaata
150 g suolatonta voita
100 g pekaanipähkinöitä, rouhittuna
3 tl pikakahvin muruja
ripaus suolaa
½ tl kardemummaa
150 g sokeria
3 munaa
30 g makeuttamatonta kaakaota
Kuorrute:
150 g tummaa suklaata
½ dl kermaa
1 rkl
30 g valkosuklaata (koristeeksi)
Leivo kakku
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita chia-siemenet lasiin ja lisää vesi päälle. Anna turvota noin 15 minuuttia.
Sillä aikaa sulata suklaa ja voi varovasti kattilassa. Kaada seos taikinakulhoon ja sekoita joukkoon pähkinät, pikakahvi, suola ja kardemumma.
Riko munat toiseen kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää chia-siemenet suklaaseokseen ja lopuksi kääntele joukkoon muna-sokerivaahto sekä kaakao. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 22—24 cm irtopohjakakkuvuokaan.
Paista noin 25—30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kakkuvuoassa viitisen minuuttia ennen kuin poistat sen.
Kuorruta
Laita tumma suklaa, kerma ja voi kattilaan ja sulata hitaasti. Vatkaa seosta niin, että kuorrutteesta tulee tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä hieman ja lusikoi se sitten kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Sulata valkosuklaa pienessä suljettavassa muovipussissa mikrossa. Leikkaa muovipussiin pieni reikä nurkkaan ja pursota valkosuklaalla haluamasi koriste kakun päälle. Anna kuorrutteen kovettua kylmässä ennen tarjoamista.
Teksti ja kuvat: Kaisa Kuokka