Artikkelin kuva
ruoka

Isoäidin raparperikiisseli on kesän maistuvin herkku – katso resepti!

Raparperikiisseli on yksi perinteisimmistä raparperiherkuista raparperihillon, -mehun, -paistoksen, -siirapin ja -piirakan rinnalla.

Isoäidin perinteinen raparperikiisseli toimii mainiosti välipalana tai jälkiruokana. Sitä voi herkutella sellaisenaan tai maidon, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa. Kiisselin nauttiminen voi muistuttaa monia lapsuuden onnellisista kesistä. Taivaallinen herkku maistuu jokaiselle vauvasta vaariin vielä tänä päivänä.

Raparperikiisselin valmistaminen on erittäin helppoa, eikä ainesosaluettelo ole pituudella pilattu: Tarvitset vain raparperia, vettä, sokeria ja perunajauhoja. Kiisselin teossa ei myöskään mene pitkään, ja valmista syntyy alle puolessa tunnissa. Raparperikiisseliä voi nauttia niin lämpimänä kuin jäähtyneenä.

Raparperikiisseliä kermavaahdolla. Kuva: Senni Loikala

Perinteinen kiisseli on helppoa valmistaa. Kuva: Senni Loikala


Isoäidin raparperikiisseli

Tällä reseptillä valmistat kuusi annosta kielenvievää raparperikiisseliä. Herkuttele kiisselillä perheen, ystävien tai sukulaisten kanssa, ja nauti maistuvista kesäpäivistä!

Tarvitset:

500 g raparperia
8 dl vettä
2 dl sokeria

Suurus:

1 dl vettä
4 rkl perunajauhoja

Valmistus:

  1. Pese raparperit ja pilko pieniksi paloiksi.
  2. Lisää kattilaan vesi, sokeri ja raparperit. Anna kiehua, ja valmista sillä välin suurus.
  3. Sekoita desi kylmää vettä ja perunajauhot erillisessä astiassa.
  4. Kun raparperipalat ovat niin pehmeitä, että ne voisi halkaista, siirrä kattila pois kuumalta liedeltä. Kaada suurus ohuena vanana kattilaan koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin kuumalle liedelle, ja anna kiehua vielä hetki.
  5. Siirrä raparperikiisseli tarjoiluastioihin. Ripottele päälle sokeria, ja anna jäähtyä. Nauti maidon, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Katso ohjeet isoäidin raparperikiisselin valmistukseen vielä Mutsimedian videolta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.


Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti, kuvat ja video: Senni Loikala