Artikkelin kuva
ruoka

Isoäidin marjarahka on rakastettu herkku – katso resepti!

Perinteinen marjarahka on jälkiruoka- ja välipalaklassikko, jota monet isoäidit ovat valmistaneet jo vuosikymmeniä.

Marjarahka on yksi perinteisimpiä suomalaisia jälkiruokia. Se toimii myös tavallista herkullisempana välipalana ja on niin lasten kuin aikuisten makuun. Marjarahka ihastuttaa raikkaudellaan ja jättää herkuttelijalle hyvän olon esimerkiksi hedelmäsalaatin tapaan.

Kevyempi marjarahka valmistetaan vispikerman sijaan vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta. Halutessaan rahkan voi makeuttaa sokerin sijaan hunajalla, tai jättää makeutuksen kokonaan pois. Jos valmistat marjarahkaa vain silloin tällöin vaikkapa jälkiruoaksi, saatat toivoa makeampaa rahkaa – mutta jos rahka on esimerkiksi suosittu perheen välipala, voi kevyempi versio ehkä olla mieleen.

Rahka syntyy lähes mistä vain marjoista, mutta suosituimpia valintoja ovat mansikat, mustikat ja vadelmat. Kotimaiset pakastemarjat sopivat hyvin rahkaan ja ne voi lisätä sekaan osittain sulaneina. Toki tuoreet marjat käyvät rahkaan yhtä lailla. Voit jättää pienen määrän marjoja myös koristeluun.

Mutsimedia testasi marjarahkan reseptiä ja jätti sokerit kokonaan lisäämättä. Rahka oli oikein herkullista ilmankin.

Vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta valmistettu rahka.

Marjarahka

Tämä rakastettu herkku ei yllätyksiä kaipaa. Tarjoile marjarahka kylmänä ja koristele halutessasi myös mintun lehdillä. Valmista perinteinen marjarahka alla olevalla reseptillä!

Tarvitset:

2–2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
250 g maitorahkaa
4–5 dl kotimaisia (pakaste)marjoja

Halutessasi:

sokeria oman maun mukaan, esim. 2–3 rkl
1–2 tl vaniljasokeria
marjoja ja mintun lehtiä koristeluun

Ohje:

Vispaa vaahtoutuva vaniljakastike tai vispikerma kulhossa paksuksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon maitorahka, halutessasi sokerit ja lopuksi marjat. Koristele annos marjoilla ja halutessasi mintun lehdillä.

Ps. myös rahkaletut ovat mainio proteiinipitoinen herkku koko perheelle. Katso resepti tästä. Jos keittiöstäsi puolestaan löytyy kuivahtanutta pullaa tai vehnäleipää, hyödynnä ne suussasulaviin köyhiin ritareihin.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala