Artikkelin kuva
ruoka

Intialainen butter-tofu

Resepti on toteutettu yhteistyössä Jalotofun kanssa.


Intialaiset tuhdit kastikkeet lämmittävät ja maistuvat taivaallisilta talvi-iltoina. Tämä vegaaninen tofuruoka on saanut inspiraationsa intialaisesta klassikkoruoasta butter chickenista. Kastikkeen salaisuus on cashew-pähkinät, joita haudutetaan tomaattikastikkeen joukossa. Lopuksi kastike surautetaan sauvasekoittimella taseiseksi, ja lopputulos on ihanan kermainen, ilman kermaa!

Butter-tofu

3–4:lle

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
100 g cashew-pähkinöitä
1 tkl tomaattimurskaa
4 dl vettä
2 tl garam masala -mausteseosta
¼ tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 pkt Jalotofu Marinoitu -tofua
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijakastiketta


Kuutioi sipuli ja silppua valkosipuli. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia siinä noin viisi minuuttia. Lisää inkivääriraaste, tomaattimurska, cashew-pähkinät, vesi ja mausteet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

Kastikkeen poristessa kuutioi tofu ja paista kuutioita rypsiöljyssä, kuumalla pannulla kunnes ne ovat ruskistuneet. Ota pannu pois levyltä ja lisää soijakastike tofukuutioiden joukkoon.

Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää paistetut tofukuutiot siihen. Laita kastike vielä liedelle ja anna kiehahtaa. Tarkista maku. Tarjoa basmatiriisin kera.

Teksti ja kuva: Lilli Munck