Ihanat jäätelökeksit siemennäkkäriseoksesta
Näillä jäätelökekseillä voi herkutella vaikka joka päivä!
Kesä lähestyy ja jäätelökausi sen mukana. Kesälomalla jäätelöä pitää saada joka päivä. Nämä jäätelökeksit ovat tavanomaista terveellisempiä, ja sopivat hyvin jokapäiväiseen herkutteluun tai vaikka välipalaksi. Banaanista ja mansikoista pyöräytetyn jäätelön eli nice creamin maku on ällistyttävän herkullinen ja makea, vaikka se ei sisällä valkoista sokeria lainkaan.
Suolaisenmakeat siemenkeksit tehdään Myllyn paras -siemennäkkäriseoksesta, joka sisältää rutkasti terveellisiä ainesosia, kuten kauraa sekä auringonkukan- ja pellavansiemeniä. Näiden keksien tekemiseen ei tarvitse olla mikään jauhopeukalo, sillä resepti on erittäin yksinkertainen: kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja lusikoidaan pellille.
Jäätelön terveellinen serkku, nice cream on jopa tavallista jätskiä maukkaampaa, sillä sen maku tulee oikeista marjoista ja hedelmistä. Kermaisuutta antaa kookosmaito, makeutta banaani ja vaahterasiirappi. Jos kookosmaidon voimakas maku ei ole omaan tai lasten mieleen, voi sen korvata manteli- tai kauramaidolla. Silloin nice creamista tulee rakenteeltaan keveämpi ja sorbettimainen. Hieman ennakointia tämän herkun valmistaminen kuitenkin vaatii, sillä nice creamin pehmeän rakenteen salaisuus on jäiset banaanipalat. Banaaneja tulisi pakastaa vähintään kaksi tuntia, jotta lopputulos on jäätelömäinen. Mitä kypsempiä banaaneja käytät, sitä makeampaa nice creamista tulee. Tähän reseptiin kannattaakin hyödyntää ylikypsät, mustapilkulliset banaanit, jotka eivät ole enää houkuttelevia sellaisenaan syötäväksi. Nämä jäätelökeksit ovat täydellinen yhdistelmä makeaa, rapeaa ja raikasta!
Mansikka nice creamilla täytetyt siemenkeksit
10 kpl, vegaaninen
Keksit
1 pss Myllyn paras -siemennäkkäriseosta
1 dl omenasosetta
1 dl rypsiöljyä
1 dl vaahterasiirappia
2 rkl maapähkinävoita
½ tl vaniljajauhetta
Mansikka nice cream
4 kypsää banaania paloiteltuna ja pakastettuna (vähintään 2 tuntia)
200 g suomalaisia pakastemansikoita
1 dl kookosmaitoa
3 rkl vaahterasiirappia
Valmista ensin keksit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa lusikalla tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikinasta pellille leivinpaperin päälle 20 keksiä. Yhdelle pellille mahtuu noin kymmenen. Kostuta sormet viileällä vedellä ja painele keksit tasaisiksi. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä.
Valmista mansikka nice cream. Laita jäiset mansikat ja banaanipalat tehosekoittimeen. Lisää kookosmaito ja vaahterasiirappi. Sekoita kovalla teholla. Voit välillä pysäyttää tehosekoittimen ja kaapia aineksia reunoilta keskelle, jotta lopputulos olisi tasainen. Täytä jäähtyneet keksit mansikka nice creamilla ja laita pakastimeen jähmettymään vielä vähintään puoleksi tunniksi, jotta jäätelö pysyy keksien sisällä.
Resepti on toteutettu yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa.
Teksti: Lilli Munck, kuvat: Anna Salmisalo