Artikkelin kuva
ruoka

Hittiresepti terveelliseen herkkuun – banaani vohveliraudalla!

Miltä kuulostaisi terveellinen herkku, jonka mausta ei kuitenkaan tingitä? Jos kotoasi löytyy vohvelirauta, kannattaa sitä hyödyntää suussa sulavan banaaniherkun valmistamiseen.

Törmäsimme Mutsimedian toimituksessa K-Ruoka-sivuston banaani vohveliraudalla -ohjeeseen, ja nappasimme tämän terveellisen herkun testiin. Idea somessakin levinneessä herkussa on hauska: Banaania ei muussata vohvelitaikinan sekaan, vaan se lämmitetään raudassa kokonaisena.

Valitse kaupasta hieman raakoja vihertäviä banaaneja, sillä kypsät ja ylikypsät banaanit saattavat pehmentyä liikaa kuumentaessa ja hajota. Banaaniherkun valmistaminen on muutoin kuitenkin helppoa ja nopeaa.

Vohvelibanskun seurana maistuvat erityisesti makeutettu maitorahka, mysli ja tuoreet marjat. Ripottelimme annokseen myös syötäviä kukkia ja mintun lehtiä ja ne toimivat hienosti osana tätä terveellistä herkkua. Annos myös näyttää kauniilta.

Astetta terveellisempi herkku. Kuva: Senni Loikala

Banaaniherkusta jää hyvä olo. Kuva: Senni Loikala

Banaaniherkku tarjoillaan välittömästi kuumentamisen jälkeen. Kuva: Senni Loikala

Terveellinen herkku

Banaani vohveliraudalla on terveellinen herkku, joka maistuu esimerkiksi välipalana tai jälkiruokana. Ohessa oleva resepti on yhdelle hengelle, mutta voit helposti valmistaa isomman satsin lisäämällä ainesosien määriä.

Tarvitset:

1 banaani
1 tl rypsiöljyä
½—1 tl voita
2 rkl vehnäjauhoja
noin desi maitorahkaa
½ tl vaniljasokeria
1 tl juoksevaa hunajaa
3 rkl mysliä
tuoreita marjoja

Näistä aineksista syntyy terveellinen herkku. Kuva: Senni Loikala

Valmistus:

  1. Sulata voi mikrossa ja lisää rypsiöljy. Laita jauhot toiseen astiaan. Kuori banaani. Voitele banaani kauttaaltaan voirypsiöljyseoksessa ja pyörittele sitten jauhoissa.

  2. Sekoita maitorahkaan hunaja ja vaniljasokeri.

  3. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi, ja rasvaa pinnat. Laita banaani rautaan ja paina kevyesti. Kuumenna, kunnes banaani saa hieman väriä.

  4. Tarjoa lämmitetyt banaanit maitorahkan, marjojen, myslin ja esimerkiksi syötävien kukkien ja mintun lehtien kanssa. Voit tehdä juoksevalla hunajalla vielä raidat banaanin päälle.

Jos rauta jää sotkuiseksi, muistathan kolmen ainesosan tehoniksin vohveliraudan puhdistukseen.

Katso alta vielä Mutsimedian video tästä terveellisestä herkusta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Jaa tämä resepti ystävällesi, jonka kanssa haluaisit herkutella vohvelirautabanaaneilla!

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala