Artikkelin kuva
ruoka

Herkulliset korvapuustipannarit – Aito korvapuustin maku helpossa muodossa

Kukapa ei rakastaisi korvapuusteja! Uunituore, mehevä “korvari” on suomalaisten kansallisherkkujen kärkikaartia, mutta prosessi valmiin tuotteen pöytään saamiseksi on varsin monitahoinen ja aikaavievä. Kaupan valmispakasteetkin ovat ihan kaunis ajatus saada tuoretta pullaa pöytään, mutta mikäli “teollinen” ei kuulu perusmaku-suosikkeihisi, älä lähde näihin.

Korvapuustipannukakut, eli kansankielellä pannarit, ovat mitä parhain tapa nauttia tuoreen korvapuustin mausta, mutta murto-osalla tekemisen vaivasta. Pannariversio korvapuustista on myös ihanan mehevä; ainakin tämän jutun kirjoittaja pahoittaa mielensä suussa pölyävästä, kuivasta puustista.

Nämä pannukakut ovat herkullisia ihan sellaisenaankin, mutta vaniljavaahto kruunaa makunautinnon. Kokeile rohkeasti myös muita lisukkeita!

Vinkki! Lettupannulla – sellaisella millä pikkuletut paistetaan – pannareista saa tasaisen kokoisia, mutta suosittelemme paistoon tavallista pannua, johon annostelet halkaisijaltaan n. 12 sentin kokoisen ympyrän taikinaa. Halkaisijaltaan hieman suurempaan pannariin mahtuu kanelikierre paremmin kuin pikkulettupannuun, eikä pannari pala niin helposti.



Korvapuustipannukakut

4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
3 dl maitoa
2 rkl rypsiöljyä
2 munaa

Kaneli-sokerispiraalit päälle

75 g voita
1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

Tee ensin päälle tuleva kaneli-sokerispiraalimassa. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen, pehmeä voi, fariinisokeri ja kaneli. Laita seos pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin, johon leikkaat puolen sentin reiän kulmaan.

Tee sen jälkeen pannukakkutaikina:

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

  2. Lisää kuiva-aineiden joukkoon öljy ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  3. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmunavaahto taikinaan.

  4. Käytä paistamiseen joko lettu- tai tavallista pannua. Paista keskilämmöllä n. 12 cm halkaisijaltaan olevia pannareita. Ei kannata kuitenkaan paistaa kovin montaa pannukakkua samanaikaisesti, etteivät ne pala!

  5. Kun pinta alkaa hieman hyytyä, pursota pannarin päälle sokeri-kaneliseoksesta pieni spiraali, aloittaen ulkoreunasta.

  6. Käännä pannari ympäri, kun alapuoli on saanut hieman väriä. Paista kierrepuolelta vielä n. 30 sekunnin ajan.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Suvi Honkanen