
Fried Chicken -jäätelö – valmista itse hauska trendiherkku Halloween-jekuksi
Kuvittele pöytään katettu kulhollinen rapeita kananpaloja. Odotat suolaista ja täyteläistä friteerattua makua, mutta ensimmäinen puraisu paljastaakin yllätyksen: suussasi onkin vaniljajäätelöä, suklaata ja corn flakes -murua.
Fried chicken Ice Cream nousi suosioon sosiaalisen median voimin. TikTok ja Instagram ovat täyttyneet videoista, joissa ihmiset tarjoilevat “paistettua kanaa” ja vieraat repeävät nauramaan, kun totuus paljastuu.
Konseptin taustalla on yhdysvaltalainen jäätelöbrändi Life Raft Treats, jonka perustaja Cynthia Wong kehitti “Not Fried Chicken Ice Cream” -nimisen version. Se muistuttaa ulkonäöltään kananrintaa: sisällä on vohvelitäytteistä vaniljajäätelöä, pinnalla valkosuklaata ja corn flakes -murua, ja luuksi on piilotettu suklaakeksi.
Brändin tuote lähti viraaliksi ja inspiroi kotikokkeja ympäri maailman kokeilemaan omaa versiotaan. Nyt myös sinä pääset tekemään omia friteerattuja kanajätskejä, katso resepti alta ja tee perheellesi vaikka hauska Halloween-ylläri.
Resepti: Fried Chicken Ice Cream
Ainekset
n. 600 ml vaniljajäätelöä
6 Twix- tai vastaavaa suklaapatukkaa (toimivat “luuna”) tai Twix-karkkeja
200 g valkosuklaata
2 rkl öljyä tai kookosrasvaa
3–4 dl corn flakes -hiutaleita, murskattuna

Työvaiheet
1. Muotoile jäätelöpohja
Anna jäätelön pehmetä hieman. Ota lusikalla kourallinen ja paina Twix-patukka (puolitettuna tai kokonaisena) keskelle. Muotoile “kanankoiven” muotoiseksi. Muotoilu on helpointa tehdä käsillä, joissa on kumihanskat. Pakasta vähintään tunniksi esim. leikkuulaudan tai uunipellin päällä.
2. Valmista kuorrute
Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon öljy tai kookosrasva, jotta suklaasta tulee helposti levittyvää. Murskaa corn flakes niin, että mukana on sekä hienompaa murua että hiukan isompia paloja.
3. Kuorruta jäätelö
Kasta jäätelöpala nopeasti valkosuklaaseokseen tai lusikoi sitä päälle. Pyöritä heti corn flakes -muruissa. Toista, kunnes kaikki palat ovat valmiita.
4. Jäähdytä ja tarjoa
Laita palat takaisin pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Tarjoile suoraan pakastimesta, esimerkiksi kinuskikastikkeen tai suklaadipin kanssa.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!