Artikkelin kuva
ruoka

Flatbread-leipätrendi ilman turhia hiilareita – taikinan salaisuus raejuustossa

Olin jo pidempään pohtinut, että haluaisin testata netissä leviävää raejuusto-flatbreadin reseptiä. Tyypillisesti flatbread eli pannuleipä valmistetaan nopeasti pannulla, mutta TikTokista lähtöisin oleva flatbread-trendi ei noudata perinteitä tässäkään asiassa – ohut herkku kypsyy nimittäin uunissa.

Leipä tunnetaan tavallisesti hiilaripitoisena purtavana ja viraaliksi nousseen flatbread-reseptin valttina onkin, että hiilarit loistavat poissaolollaan. Taikina syntyy pelkästään raejuustosta, kananmunan valkuaisista ja mausteista, mikä tekee tästä flatbreadista mainion proteiinipitoisen herkun.

Helppoakin helpompi flatbread

En ole kummoinen ruoanlaittaja, joten koekeittiööni valikoituu aina helppoja reseptejä. Aiempia testauksiani ovat olleet esimerkiksi mukikakut mikrossa, pizzatortillat, uuniperunat mikrossa ja itsetehty granola. Raejuusto-flatbread jatkaa samaa linjaa: sen valmistaminen onnistuu mainiosti keneltä tahansa.

Herkullinen lounas parvekkeella. Kuva: Sennin kotialbumi

Kuva: Sennin kotialbumi


Tällä raejuusto-flatbread-reseptillä valmistuu kaksi leipää. Mielestäni on järkevää valmistaa useampi leipä kerralla, sillä uunin pitää olla päällä yli puoli tuntia. Kokkasin flatbreadit äitini luona ja saimme molemmat tästä herkullisen lounaan. Leivässä on erittäin upeasti makua mausteiden ansiosta.

Voit valita flatbreadin täytteiksi omat suosikkitäytteesi. Me pujautimme leipien sisään kalkkunaa, juustoa, salaattia, kurkkua, tomaattia ja hieman kevytmajoneesia. Tulen jatkossa valmistamaan raejuusto-flatbreadia erityisesti kevyenä lounaana erilaisilla variaatioilla.

Alla resepti kahteen raejuusto-flatbreadiin.

Tarvitset:

Taikina

500 g raejuustoa
4 kananmunan valkuaiset
1 tl sipulijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa

Täytteet

Salaattia
Kurkkua
Tomaattia
Kalkkunaa
Juustoa
Kevytmajoneesia

Eikun syömään! Kuva: Sennin kotialbumi


Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

  2. Laita ainesosat tehosekoittimeen ja blendaa, kunnes taikina on tasainen.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kahdeksi kasaksi. Tasoita noin puolen sentin, enintään alle sentin paksuiseksi kerrokseksi.

  4. Kypsennä uunissa 30-50 minuuttia taikinan paksuudesta riippuen, kunnes leipä on saanut kauniin ruskean pinnan. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia.

  5. Lisää täytteet leipiin, ja nauti!

Katso alta ohjeet raejuusto-flatbreadin valmistamiseen vielä Mutsimedian videolta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.


Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti, kuvat ja video: Senni Loikala