Erilaiset joulutortut – näin taittelet joulukuuselta näyttävät hittitortut!
Joulutorttu on perinteinen herkku, joka saa joka joulu uuden, entistä erikoisemman muodon. Muutama vuosi sitten hitiksi nousivat lumihiutaletortut, kun taas tänä vuonna leivotaan joulukuuselta näyttäviä torttuja! Nämä erilaiset joulutortut vaativat hiukan sorminäppäryyttä, mutta eivät sen kummempia leivontataitoja, kuin tavalliset nelisakaraiset sukulaisensakaan.
Tiiviiksi taiteltu voitaikinaneliö on paistettuna mehevä ja mukavan pehmeä. Voit varioida tortut oman mielesi mukaan – kokeile erilaisia paistonkestäviä hilloja ja täytteitä tai testaa vaikkapa suklaakonvehteja!
Teimme tästä mehevästä herkusta vaihe vaiheelta -kuvat, jotka helpottavat taittelua. Katso ne alta!
Joulukuuselta näyttävät erilaiset joulutortut
Tarvitset:
paketti torttutaikinaa
veitsi
kananmunaa voiteluun
halutessasi koristeita, kuten tomusokeria tai sokerihelmiä
- Lue myös: Pelastusarmeijan joulupata
Valmistus:
- Viillä kaksi viiltoa kahden vierekkäisen sivun keskeltä lähes taikinaneliön keskikohtaan asti.
- Laita haluamaasi täytettä (hilloa, karkkia tms.) leikatun kulman vastakkaiseen kulmaan.
- Taita leikattu kulma varovasti täytteen päälle ja nipistele reunat kiinni kauttaaltaan.
- Viillä kumpikin avonaiseksi jäänyt ”siipi” viiteen osaan.
- Taittele soirot yksi kerrallaan nyytin päälle, aloita kiinni olevasta reunasta ja ota soiro vuoron perään kummaltakin puolelta. Nipistä tiukasti taikinasoiron pää kiinni nyyttiin.
- Kun kaikki soirot on kiinnitetty, voit vielä pyöristellä reunoja hiukan alaspäin, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman nätti.
- Voitele kananmunalla.
- Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 15–20 minuuttia. Älä päästä palamaan!
- Koristele haluamallasi tavalla. Voit kokeilla esimerkiksi siivilöidä torttujen päälle tomusokeria tai ripotella sokerihelmiä ”joulukuusenpalloiksi”.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Anni Virtanen