Erilainen wrap nousi hitiksi – täytetty perunarulla sisältää runsaasti proteiinia
Peruna-wrapit toimivat loistavasti esimerkiksi kevyenä lounaana. Avokadon ja paistetun kananmunan ansiosta perunarulla tekee olon kylläiseksi pidemmäksi aikaa. Tämä ateria ei lihaa kaipaa!
Kesällä kokkasimme hitiksi nousseita täytettyjä flatbread-leipiä, joiden taikina valmistetaan raejuustosta. Tällä kertaa tartuimme Instagramissa leviävään täytettyjen wrappien yllättävään reseptiin, jossa wrap-leipä valmistetaan ohuista perunasiivuista. Perunarulla on ehkä vähemmälle huomiolle jäänyt herkku, joka ehdottomasti ansaitsee paikkansa esimerkiksi lounaana.
Bongasimme kiinnostusta herättäneen wrap-reseptin kimbeerekocht-tililtä ja noudatimme sitä suurimmalta osin, muutamia pieniä muutoksia tehden. Toisin esimerkiksi kuin alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan, liotimme perunasiivuja muutaman minuutin ajan kylmässä vedessä ylimääräisen tärkkelyksen poistamiseksi ja entistä rapeamman lopputuloksen varmistamiseksi. Kevätsipulin puolestaan korvasimme ruohosipulilla.
Etukäteen mietimme, pysyvätkö perunasiivuista valmistetut wrap-leivät koossa. Pelko osoittautui turhaksi, sillä perunarullat pitivät muotonsa eivätkä hajoilleet. Siivut laitettiin lomittain toistensa päälle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja päälle ripoteltiin mozzarellaraastetta, joka kypsennyksen jälkeen auttoi wrappeja pysymään kasassa.
Ja mitä wrap-herkun makuun tulee, on se kirkkaasti jatkossa mutsimedialaisten lounaslistalla myös tulevaisuudessa! Wrap oli erittäin herkullinen ja ihanan freesi, ja juustoraaste maistui taivaalliselta perunarullan pinnalla. Muussattu avokado sopi erinomaisesti wrapin täytteeksi ja paistettu kananmuna varmisti, että ruokailun jälkeen olo oli kylläinen.
Täytetyt peruna-wrapit
neljälle hengelle
Tarvitset:
3 suurta perunaa
2—3 tomaattia
3 kypsää avokadoa (tai guacamolea)
4 paistettua kananmunaa
150 g mozzarellaraastetta
ruohosipulia (tai kevätsipulia)
currymaustetta, mustapippuria
ruokaöljyä voiteluun
Valmistus:
Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kylmään veteen pariksi minuutiksi ja huljuttele välillä. Kaada päälle kylmää vettä, kunnes vesi on kirkasta. Kuivaa perunasiivut.
Voitele pellillä oleva leivinpaperi ruokaöljyllä. Asettele perunasiivuja leivinpaperille lomittain toistensa päälle niin, että ne muodostavat neljä wrap-levyä. Ripottele päälle mozzarellaraastetta ja mausta currylla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20—25 minuuttia, kunnes perunasiivut ovat kypsiä ja juustoraaste on ruskistunut. Pilko sillä välin tomaatit ja mausta mustapippurilla. Muussaa avokadot, pilko ruohosipuli ja paista kananmunat.
- Kun peruna-wrap-levyt ovat kypsiä, käännä ne ylösalaisin (täytteet tulevat sille puolelle, jossa ei ole juustoraastetta.) Täytä wrapit: Levitä wrap-levyn puoleen väliin asti ensin muussattua avokadoa, laita päälle tomaattisiivut, ruohosipulisilppua ja paistettu kananmuna. Taita wrap-leivän kansi päälle, ja nauti!
Vinkki! Jos perunasiivuja jää yli, valmista niistä rapean rouskuvia itse tehtyjä sipsejä.
Jaa tämä peruna-wrapin resepti somessa ystävillesi ja tutuillesi!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Senni Loikala