Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Värianalyysit testissä – äitien kokemuksia: Nyt etsin kirkkaansinistä treeniasua ja mintunvihreitä kirppislöytöjä!

Värianalyysi-palvelut saatu maksutta.

Värianalyysit kiinnostavat yhä useampia ihmisiä, ja moni kaipaa ammattilaisen apua oman värimaailman määrittämiseen. Oman väripaletin tuntemisesta on hyötyä esimerkiksi vaate- ja meikkihankintoja tehdessä. Ajatuksena on, että omat värit saavat hehkumaan ja tämä usein lisää hyvää oloa ja herättää myönteistä huomiota.

Ihon pohjasävy sekä silmien ja hiusten oma väri määrittävät värianalyysissa ihmisen värivuodenajan. Jokaisella värivuodenajalla (kevät, kesä, syksy ja talvi) on omat monipuoliset värikarttansa. Analyysi antaa vastauksia siihen, millaiset värit sopivat ihmiselle erityisen hyvin ja mitkä eivät ole omia värejä.

Värianalyysit rantautuivat Suomeen jo 80-luvulla, mutta ne ovat nostaneet voimakkaasti suosiotaan viime vuosina. Ne yhdistyvät myös ekologisiin arvoihin: Kun ihminen tuntee oman väripalettinsa, on mahdollista välttää hutiostokset ja tehdä aikaa kestäviä valintoja.

Vinkki! Second hand -myymälöissä vaatteet ovat usein lajiteltu esille värien mukaan. Kun tiedät omat värisi, voit tehdä kierrätettynä helposti upeita vaatelöytöjä.


Värianalyysit testissä – kokemuksia lähi- ja etäanalyysista

Testasimme Mutsimediassa kahta keskenään erilaista maksullista värianalyysi-palvelua. Markkinoilla on myös maksuttomia palveluita, mutta ammattilaisen tekemä värianalyysi voi tarjota luotettavammat tulokset ja lisäksi yksilöllisiä vinkkejä omaan tyyliin.

Alta pääset lukemaan Mutsimedian Sennin kokemukset värianalyysista meikillä Beauty Studio Fokuksessa ja Mian kokemukset Tyylikoulu Helsingin etävärianalyysista.

Värianalyysi paikan päällä: Beauty Studio Fokus


Testattava palvelu: Värianalyysi meikillä

Palvelua testasi: Senni

Palvelun arvo: 179 euroa

Miksi värianalyysiin?

Olen aina rakastanut värejä ja saan niistä paljon energiaa. Ennen värianalyysia minulla ei kuitenkaan ollut selkeää ymmärrystä, millaiset värit sopivat juuri minulle. Toki tiettyjä suosikkivärejä minulla oli jo ennalta. Ruuhkavuosiani elävänä äitinä kaipasin ammattilaisen vinkkejä ja opastusta, miten löytäisin itselleni sopivan värimaailman niin meikkiin kuin pukeutumiseen.

Värianalyysiin valmistautuminen:

Varasin käynnille aikaa noin 2,5 tuntia. Sain etukäteen ohjeeksi saapua Helsingin Töölössä sijaitsevaan Beauty Studio Fokukseen ilman meikkiä tai vaihtoehtoisesti meikki voitaisiin poistaa paikan päällä, sillä värianalyysi tehdään aina meikittä luotettavien tulosten saamiseksi.


Värianalyysista kokemuksia:

Ihanan lempeä ja asiantunteva Mira vastaanotti minut Beauty Studio Fokuksessa. Hetken juteltuamme istahdin tuolille peilin eteen, hiukseni peitettiin myssyllä ja Mira aloitti värianalyysin teon.

Käytännössä analyysi eteni niin, että Mira asetteli vuodenaikatyypeittäin eri värisiä kankaita hartioilleni ja kasvojeni eteen arvioidakseen, miten eri värit vaikuttivat kasvoihini ja millainen väripaletti sopii minulle parhaiten.

Mira kertoi, että moni on erityisesti koronan jälkeen kaivannut piristystä meikki- ja tyyliasioihin. Kuva: Mira Heino

Oli erittäin inspiroivaa huomata, miten paljon ihania minulle sopivia värejä on olemassa. Analyysin päätteeksi Mira veti havaintonsa yhteen ja esitteli oman värivuodenaikani: kesän.

Värianalyysin jälkeen Mira teki minulle värivuodenaikani mukaisen meikin. Oli hienoa päästä näkemään, miten voin hyödyntää omia värejäni käytännössä. Sain ilokseni todella paljon hyödyllisiä vinkkejä meikkiin. Mira esimerkiksi esitteli minulle parhaiten sopivat huulipunien värisävyt.

Sain myös pienessä kovakantisessa kuoressa olevan kirjallisen yhteenvedon kesänaisen väripaletista muun muassa meikki- ja pukeutumisvinkkeineen ja kankaisine sävynäytteineen.

Mitä hyötyä analyysista oli / oliko?

Yllätyin, miten inspiroivaksi ja hyödylliseksi käyntini Beauty Studio Fokuksessa osoittautui myös pidemmällä aikavälillä. Sittemmin olen tehnyt kierrätettynä värivuodenaikaani sopivia vaatelöytöjä, jotka päällä tunnen oloni hyväksi ja freesiksi.

Olen myös käynyt olemassa olevat vaatteeni läpi ja innostunut joistakin “unohtamistani” vaatteista uudelleen. Mustien vaatteiden käyttö on lähes kokonaan jäänyt.

Tämä asu löytyi vaatekaapistani entuudestaan ja viihdyin hiljattain näissä väreissä vaalinvalvojaisissa Korjaamolla. Kuva: Sennin kotialbumi


Nykyisin kiinnitän huomiota, että suosin pastellivärien lisäksi minulle sopivia sinipohjaisia viileitä sävyjä ja vältän keltapohjaisia värejä. Olen täydentänyt vaatekaappiani kirpputoreilta esimerkiksi siniharmaalla tikkitakilla, liilalla villapipolla ja vaaleanpunaisella jakulla. Seuraavaksi haluaisin löytää kirpparilta jonkin mintunvihreän ihanuuden, sillä kuulemma tuo väri sopii minulle mainiosti.

Olen päivittänyt myös meikkaustottumuksiani Miralta saamieni loistavien vinkkien ansiosta. Suurimmat muutokset ovat niin ylä- kuin alaluomien rajaaminen harmaasävyisellä rajauskynällä (ennen käytin mustaa nestemäistä eyelineria vain yläluomiin), siirtyminen aurinkopuuterista pastellisävyiseen poskipunaan ja kulmakynän vaihtaminen viileämpään sävyyn.

Värianalyysi etänä: Tyylikoulu Helsinki

Mutsimedian Mia kertoo kokemuksistaan Tyylikoulu Helsingin etänä hoituvasta värianalyysista. Kuva: Mian kotialbumi

Testattava palvelu: Tietokonepohjainen värianalyysi etänä

Palvelua testasi: Mia

Palvelun arvo: 79 euroa

Miksi värianalyysiin?

Ennen värianalyysiin osallistumista minua kiinnosti tietää erityisesti, mitä värejä minun kannattaisi oikeasti käyttää. Tyylini ja suosimani värit ovat vaihtuneet tässä elämän aikana ja nyt haluan rakentaa itselleni hyvän vaatekaapin, jossa on muutakin kuin mustaa. Näin ollen toivoin saavani hyödyllisiä vinkkejä, mitä värejä voisin käyttää mustan lisäksi.

Värianalyysiin valmistautuminen:

Ennen värianalyysia sain ohjeeksi lähettää itsestäni Tyylikoulu Helsingin Jaanalle kuvia hiustenväristäni, ihoni sävystä, meikittömänä ja mahdollisimman luonnonvalossa, jotta kuvista olisi mahdollista nähdä sävyt etänä mahdollisimman hyvin.


Kokemuksia värianalyysista:

Analyysiin osallistuminen oli todella helppoa omalta osaltani. Sain Jaanalta selkeät ohjeet, minkälaiset kuvat tuli lähettää ennalta (meikitön, luonnonvalo, kaikki vanhat hiusvärit, lempivaatteet.) Hän kyseli myös lempiväreistäni tyylissäni. Lähetin muutamia kuvia, minkä jälkeen sain vielä pyynnön lähettää muutaman tarkentavan kuvan analyysia varten.

Yksi Jaanalle lähettämistäni meikittömistä kuvista. Kuva: Mian kotialbumi

Tämän jälkeen sovimme Teams-tapaamisen, jossa kävimme noin puolen tunnin ajan läpi minulle sopivia värejä ja sain jatkoa ajatellen talteen oman virtuaalisen välipalettini. Tuo väripaletti sisältyy palvelun hintaan ja siinä on itselle parhaiten sopivien värien lisäksi sävyvinkit meikkiin sekä koruvalintoihin (itselläni vinkeissä on esimerkiksi hopea.)

Palvelu Tyylikoulu Helsingissä oli ihanaa! Jaana oli todella ystävällinen, täynnä iloa ja energiaa. Palvelun helppous teki tästä myös mieluisan palvelukokemuksen. Erittäin nopeasti ja helposti sain värianalyysin suoraan kotiin. Suosittelen lämpimästi jokaiselle tätä!

Mitä hyötyä analyysista oli / oliko?

Olen erittäin tyytyväinen saatuani vahvistusta, että minulla on ollut käytössäni oikeita värejä jo tähänkin asti. Se oli mielestäni kiva kuulla, koska aina joskus voi tuntua, onko se tyyli yhtään siellä missä pitäisi olla.

Tulen värivalintoja tehdessäni myös kiinnittämään entistä enemmän huomiota, ovatko värit kylmään vai lämpimään taittavia. Pidän kovasti vaaleanpunaisesta ja oli kiinnostavaa saada selville, että minulle sopii erityisesti baby pink eikä pink-sävy.

Baby pink vahvistui värianalyysissa omaksi värikseni. Kuva: Mian kotialbumi

Sain myös muutaman yllättävän värivinkin ja niitä haluan ehdottomasti testata. Nuo värit olivat turkoosi ja tummempi lila. Keskustelimme myös siitä, minkälaisissa tilaisuuksissa minun tulisi käyttää mitäkin värejä. Treenatessani kuulemma kirkkaansininen treenisetti toimisi todella hyvin – tämä oli myös yllättävä vinkki, jota haluan ehdottomasti testata!

Tulen hyödyntämään värianalyysista saamiani oppeja vaatekaapissani. Työelämään sain loistavia vinkkejä, millaisia värejä kannattaa käyttää missäkin tilanteessa eli mitä haluan viestittää itsestäni muille, miten pystyn tuomaan vakuuttavuutta esiin myös vaatevärieni avulla. Treenivaatteiden uusimisajankohta on tullut ajankohtaiseksi, joten siihen aion etsiä nyt tuon kirkkaansinisen setin – jännää!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala ja Mia Lappalainen, kuvat: Mira Heino, Mian kotialbumi