Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Valmista itse ekologinen ja edullinen kuivashampoo

Etkö ehtinyt pestä hiuksia ja tuli yllättävä meno? Ei hätää, apu löytyy keittiöstä!

Kuivashampoon ideana on imeä hiuksista rasvaisuus ja näin ollen saada ne näyttämään puhtailta ja ilmavilta sekä helpottaa hiusten käsittelyä. Valmiit kuivashampoot ja hiuspuuterit ovat tietenkin helposti käytettäviä, toimivia ja hyvän tuoksuisia, mutta kovassa käytössä myös hintavia ja lisäävät altistumista täysin tarpeettomille kemikaaleille.

Mikäli haluat vähentää omaa (ja lastesi!) kemikaalikuormitusta sekä säästää rahaa, kannattaa kosmetiikkamyymälän sijaan suunnata ruokakaupan jauhohyllylle. DIY-kuivashampoon pohjana toimii parhaiten hienojakoinen jauho, joka imee hiuksista rasvaisuuden ja on samalla huomaamaton. Raikkaan tuoksun saat halutessasi vaaleasta pomeranssimausteesta.

Näitä tarvitset

3 rkl riisi- tai perunajauhoa
1 tl pomeranssimaustetta
sirotin, esimerkiksi tyhjä maustepurkki\

Tummahiuksisten kannattaa korvata suurin osa jauhoista tummalla kaakaojauholla ja punapäät voivat käyttää mineraaliposkipunaa viemään kuivashampoon sävyä haluttuun suuntaan.


Toimi näin

  1. Sekoita jauhot sekä pomeranssi keskenään ja laita seos sirottimeen.

  2. Sirottele kuivashampoota hiusten tyveen ja hiero sormin haluamiisi kohtiin. Tämä pöllyttely kannattaa suorittaa kylpyhuoneessa ennen pukeutumista, sillä kuivashampoo varisee hieman riippuen määrästä.

  3. Harjaa hiukset huolellisesti ja tarvittaessa tupeeraa. Luonnonharja tai ”vauvaharja” toimii tässä parhaiten.

  4. Lähde näyttämään upealta tukka hulmuten!

Teksti: Titta Laurinen