Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Söpö kampaus kevätjuhlaan – helppo ohje sopii lyhyille ja pitkille hiuksille!

Kevät ja kesä ovat varsinaista juhlien kulta-aikaa, kun kalenterit täyttyvät erilaisista kekkereistä. On kevätjuhlia ja harrastusten päättäjäisiä, sekä ylioppilasjuhlia, häitä ja konfirmaatioita. Juhlapukeutuminen on asia erikseen, mutta kun lähdön hetkellä pitäisi keksiä millaisen kampauksen loihtii perheen pidempitukkaisille, voikin tulla tenkkapoo.

Tässä yksi helppo ja yksinkertainen, mutta varsin näyttävä juhlakampaus lapselle. Kampaus sopii pitkähiuksisille, mutta onnistuu hyvin myös polkkamittaan. Varsinaisia kampaajantaitoja tähän kampaukseen et tarvitse, riittää kun perus ranskanletti onnistuu jotenkuten.

Kampaus kootaan yhteensä kolmesta letistä ja jokainen niistä ”lätytetään” lopuksi, jotta lopputuloksesta tulee huolettomampi. Samalla mahdolliset epätäydellisyydet saa hyvin peitettyä, eikä vahingossa vinoon tehty letti tai letin epätasaisuudet näy niin selkeästi.

Tämä rento lettikampaus pitää hiukset siististi pois kasvoilta ja pysyy kovemmassakin menossa mukana. Ja sopii tottakai myös aikuisille! Kurkkaa kuvalliset ohjeet alta.


Näin teet näyttävän, mutta helpon sivulettikampauksen

Tarvitset: takuttomat hiukset, kampa ja kolme pompulaa.Jaa hiukset kolmeen vaakasuoraan osaan. Aloita päällimmäisestä osasta, joka alkaa otsalta ja päättyy noin takaraivon kaartumakohtaan. Toinen osa jatkuu tästä ja päättyy noin korvien korkeudelle. Viimeinen osio kokoaa loput hiukset. Kiinnitä jokainen osio pompulalla. Tärkeintä tässä vaiheessa on tehdä mahdollisimman suorat jakaukset osioiden välille.


Avaa ylimmäinen ponnari. Ylimmäinen letti alkaa etuoikealta ja tulee vinosti kohti lapsen vasenta korvaa. Letitä, kunnes osion hiukset loppuvat ja kiinnitä korvan päälle pompulalla.


Toinen osio alkaa myös niin ikään oikealta, mutta letitetään vaakasuoraan korvasta korvaan. Kiinnitä pompulalla, kun osion hiukset loppuvat. Pyri siihen, että letin kiinnityskohta tulisi kauniiseen linjaan ylemmän poninhännän kanssa.


Kolmas osio letitään samoin kuin toinen. Pyri jälleen päättämään letti ylempien lopetuskohtien kanssa linjaan.

Nyt letit ovat valmiit ja voit tarvittaessa tehdä vielä hienosäätöä lettien lopetuskohtien kanssa.Sitten lätytetään! Pidä toisella kädellä kiinni poninhännästä ja toisella kädellä vedä hellästi letin säikeistä osioista löysemmälle. Älä löysytä koko lettiä, vaan vedä pieniä osioita kerrallaan hiukan irti letin ”rungosta”. Aloita letin lopusta ja etene kohti alkua. Kun olet letin alkupäässä, voit joutua uudelleen lätyttämään loppuosan, mutta tämä on normaalia. Käy lettiä läpi niin monta kertaa, että olet tyytyväinen lopputulokseen. Toista jokaiselle kolmelle letille sama.

Halutessasi voit kihartaa poninhännän avoimeksi jääneet päät kevyesti esimerkiksi muotoiluraudalla. Muista käyttää lapsen hennolle tukalle mahdollisimman viileää asetusta ja lämpösuojasuihketta. Villimpään kampaukseen voit kokeilla myös esimerkiksi ponnareiden tupeerausta!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen