Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Sokerointi – makein tapa poistaa ihokarvat!

Ihokarvojen sokerointi on kasvattanut suosiotaan hurjaa vauhtia, sillä se on paljon enemmän kuin pelkkä karvanpoisto. Sokerointi on kaikille ihotyypeille sopiva äärimmäisen hellävarainen, karvankasvua vähentävä sekä luonnonmukainen karvanpoistomenetelmä. Se on oiva tapa huolehtia ihostasi kuukausittain, koska sokerimassa nappaa itseensä karvojen lisäksi myös kuolleen ihosolukon sekä vaatteista tarttuneet väriaineet ja kemikaalit. Näin ollen ihostasi tulee silkinpehmeä, joka näyttää nuoremmalta ja terveemmältä! Myös vartalonhoitotuotteet imeytyvät nopeasti ja pääsevät hellimään ihoasi paremmin.

Miten sokerointi eroaa vahauksesta?

Sokeroinnissa käytettävä sokerimassa on 100% luonnontuote, joka sisältää käytännössä vain sokeria ja vettä. Se on niin luonnollista, että voit vaikka syödä sitä! Sokerointi ei aiheuta allergisia reaktioita, sopii herkällekin hipiälle ja lähtee pois tarvittaessa pelkällä vedellä.

Myös sokerointitekniikka eroaa vahauksesta hieman. Sokerimassa levitetään iholle vastakarvaan ja poistaminen tapahtuu vastaavasti myötäkarvaan eli juuri päinvastoin kuin vahauksessa. Karvanpoistomassan, sokerin tai vahan, poistamisessa nimenomaan suunnalla on kuitenkin suuri vaikutus siihen, miltä karvanpoisto tuntuu ja kuinka iho siihen reagoi. Sokeroinnissa tapahtuvassa karvankasvun suuntaisessa poistoliikkeessä karvat liukuvat sokerin mukana ulos karvatupesta, jolloin kovaa kipua ja ihon ärsyyntymistä ei juuri esiinny.

Miltä alueilta karvaa voidaan poistaa sokeroinnilla?

Ihan kaikilta! Tavallisimpia sokerointialueita naisilla ovat kuitenkin sääret, reidet, kainalot, bikiniraja, brassi eli genitaalialue, käsivarret ja ylähuulessa sekä leuassa esiintyvät hormonaaliset karvat. Miehille puolestaan tavallisimpia alueita ovat selkä, rinta, niskan hiusrajan sekä parran rajaus. Näiden lisäksi sokeroinnilla voidaan kuitenkin poistaa vaikkapa näkyvät nenä- ja korvakarvat tai sormien ja varpaiden karvoitus.


Miten valmistaudun ensimmäiseen sokerointiini?

  1. Anna karvojen kasvaa rauhassa ennen ensimmäistä sokerointia Karvojen olisi hyvä olla ainakin muutaman millin pituisia, jotta sokerimassa tarttuu niihin ja kaikki karvat saadaan poistettua. Mieluummin pitkää karvaa kuin liian lyhyttä, jotta sokerointi varmasti onnistuu!

  2. Älä käytä kosteusvoidetta tai öljyjä ennen sokerointia Käy mieluiten edellisenä iltana tai aamulla suihkussa, jätä ihon kosteutus poikkeuksellisesti tekemättä ja tule sokerointiin puhtaalla iholla. Kosteuttavat tuotteet jättävät ihonpinnan liukkaaksi,joka saattaa hankaloittaa sokerointia alkupuhdistuksesta huolimatta.

  3. Anna ihon olla rauhassa sokeroinnin jälkeen Varaa sokerointiaikasi niin, ettei sinun tarvitse sokeroinnin jälkeen enää hikoilla, ottaa aurinkoa tai saunoa. Keskustele kotihoidosta sokeroijasi kanssa.

Teksti: Titta Laurinen