Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Onko tässä maailman helpoin nutturaohje? Ja ilman pinnejä!

Pitkätukkaisten lasten vanhemmat tietävät tuskan, jonka pitkien hiusten hoitaminen toisinaan aiheuttaa. Hiuksiin on usein toki ihanaa taikoa söpöjä ponnareita ja kauniita lettejä, mutta toisinaan pitäisi saada tukka pois silmiltä nopeasti ja mielellään myös niin, että se pysyy.

Lasten hiuksiin on vaikeaa tehdä kovin monimutkaisia kampauksia, koska moni lapsi pitää nutturapinnejä kurjan tuntuisina päänahkaa vasten. Lisäksi esimerkiksi päiväunia on mahdotonta nukkua pinnikampauksella ja hattujen pukeminenkin vaikeutuu. Kuitenkin useimmissa nutturakampauksissa pinnit ovat oleellinen osa onnistumista.

Niinpä, pitkätukkaisen lapsen äitinä, olen ollut riemuissani kehitettyäni tämän helpon, nopean ja kokonaan pinnittömän nutturakampauksen! Nyt on kiireiset arkiaamut ja jopa juhliin lähdötkin pelastettu! Tämän kampauksen teko myös tuntuu lapsesta mukavalta, kun hiuksia kieputetaan ympäri, eikä kampaus kiristä.

Tämä nutturaohje vaatii hiukseen hiukan mittaa ja näin ollen sopii puolipitkistä hiuksista eteenpäin.


Nutturakampaus lapselle -ohje

Tarvitset:

hiusharja tai kampa
yksi tavallinen hiuslenkki
yksi isompi hiuslenkki, esimerkiksi koristeellinen donitsi


  1. Harjaa hiukset ja jaa ne taakse kahteen suunnilleen yhtä suureen osaan. Älä tee jakausta.


  1. Ota osiot ja tee niistä solmu takaraivolle. Solmun paikka määrittää mille korkeudelle nuttura tulee, joten solmun voi tehdä ylös tai alas. Solmun teko alas on helpompaa ja tällöin syntyy trendikäs niskanuttura.

  2. Tee toinen solmu edellisen päälle, samalla tavalla kuin aiempi. Vinkki! Jos lapsen hiukset ovat kovin liukkaat, voit hiukan tupeerata niitä ennen solmujen tekoa. Tämä auttaa solmuja pysymään paremmin.  1. Ota kiinni solmulla olevien hiusten latvoista ja nosta koko sykkyrä suoraan ylöspäin.

  2. Kiinnitä pienempi, napakka hiuslenkki latvojen alle jäävän sykkyrän ympäri. Jos hiukset ovat ohuet, kiepauta hiuslenkki toiseenkin kertaan ympärille niin, että syntynyt pikkunuttura pysyy hyvin kiinni. Vinkki! Halutessasi nypi nutturaan hiukan muotoa löysentämällä osioita tasaisesti joka puolelta. Voit myös jättää nutturan tiukaksi pikkusaparoksi, jolloin se pysyy hiukan paremmin mukana lapsen leikeissä.  1. Laske vapaana olevat hiusten latvat alas. Kiepauta osa vapaana olevista hiuksista nutturan ympäri myötäpäivään ja toinen osa vastapäivään. Yritä saada hiusten pienimmätkin latvat kieputettua tiukasta nutturan ja takaraivon väliin.

  2. Kiinnitä suuri hiusdonitsi, rusettiponnari tai muu vastaava koko nutturan ympäri. Huolehdi, että ympärille kieputetut hiukset jäävät ponnarin alle.

  3. Valmis!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen