Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Onko kenkäkuivain lapsiperheen luottolaite? Nopeuttaa myös kastuneiden hanskojen kuivumista, katso tärpit

Monissa perheissä hankitaan useampi pari lasten ulkovaatteita arkea helpottamaan. Kun esimerkiksi haalarit ovat kastuneet ja kuivumassa ulkoilun jälkeen, voi kaapista napata tarpeen tullen varahaalarit ja lähteä vaikkapa kaupassa käymään tai pihalle leikkimään.

Myös patterilla kuivumassa olevat lasten kengät ja hanskat ovat tuttu näky lapsiperhearjessa. Joskus voi kuitenkin käydä niin, etteivät jalkineet tai käsineet ole ehtineet täysin kuivua ennen kuin ne pitäisi laittaa uudelleen päälle.

Osa vanhemmista on ratkaissut pulman hankkimalla kenkäkuivaimen, jossa jalkineet ja hanskat kuivuvat selvästi nopeammin kuin patterilla. Kaikki eivät välttämättä kuitenkaan ole olleet tietoisia, että tällaisia apuvälineitä edes on olemassa. Ainakin Mutsimedian toimitus myöntää olleen autuaan tietämätön asiasta tähän saakka.

Jalkinekuivaimia löytyy useista elektroniikkaa myyvistä liikkeistä ja niitä on saatavilla monessa eri koossa ja hintaluokassa. Osassa malleista on lämpöpuhallin ja osa hoitaa kuivauksen UV-valon ja lämmön säteilyn avulla.


Inspiraatiota kenkäkuivainta harkitsevalle

Kokosimme yhteen muutamia esimerkkejä markkinoilla olevista kenkäkuivaimista. Helpottaisiko tämä laite teidän perheen arkea vai kuivuvatko lasten kengät ja käsineet ongelmitta patterilla jatkossakin?


  1. Kaksi kenkäparia kuivaksi kerralla. Clas Ohlson. Hinta 44,95.

  2. Tyylikäs ja toiminnoiltaan edistyksellinen vaihtoehto. Gigantti. Hinta 189.

  3. Kuiva lopputulos luvataan noin tunnissa lämmitetyllä ilmavirralla. Verkkokauppa.com. Hinta 89,90.

  4. Peruskuivain kahden tunnin ajastimella ja ylikuumenemissuojalla. Tokmanni. Hinta 34,95.

  5. Edullisempi kenkäkuivain tumman värisenä. Motonet. Hinta 29,95.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuva: Shutterstock