Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Mini Style Finland esittelee: nosteessa olevat lastenvaatemerkit

Lastenvaatemaailma uudistuu jatkuvasti. Muoti muuttuu, tulee uusia tyylisuuntia, vanhat, tutut brändit uudistavat imagoaan ja uusia merkkejä nousee eri puolilta maailmaa. Joskus on vaikea pysyä mukana siinä, mitä on tulossa ja mitä menossa, joten seuraavassa esittelemme teille kolme mielestämme kiinnostavaa nousevaa lastenvaatemerkkiä.

Dear Sophie

Puolalaisen Dear Sophien vaatteet hurmaavat suloisilla printeillään ja laadukkailla materiaaleillaan. Luonto on toiminut vahvana inspiraationa brändin printtisuunnittelussa. Mallistoissa seikkailevat toinen toistaan suloisemmat eläinhahmot aina merenelävistä metsäneläimiin.

Dear Sophie pitää vahvuutenaan tietynlaista minimalistisuutta ja pyrkiikin pitämään sekä printit että vaatteiden leikkaukset yksinkertaisina ja värimaailman hillittynä.

Suomessa Dear Sophieta myy NuttuLux.

Kuva: @laurakaskenpää

Romey loves Lulu

Romey loves Lulu on Yhdysvalloista Suomeenkin rantautunut lastenvaatemerkki, jonka vaatteita koristavat huikeat digitaaliset printit. Romey loves Lulu on jo tunnetumman Hugo loves Tikin “pikkusisko”.

Vaatteiden tunnusmerkkinä toimivat isot, selkeät digitaaliset printit, jotka painetaan ekologisesti luomupuuvillaisiin vaatteisiin. Merkki haluaa erottua edukseen luomalla omanlaisensa ja hauskan brändin, joka ei ota itseään turhan vakavasti. Romey loves Lulun tavoite on, että jokainen lapsi voi tuntea itsensä erityiseksi pukeutuessaan heidän vaatteisiinsa.

Tällä hetkellä mallistossa vilisee värikkäitä printtejä mm. donitseista, muroista, kukista ja kissoista. Merkin rohkea ja omannäköisensä tyyli on vedonnut lastenvaateharrastajiin ja etenkin uusimman malliston kukkakuosi nousi suursuosioon.

Suomessa brändillä on jo useampia jälleenmyyjiä: MiniQ, Isla & Elyas, NuttuLux ja pikkuOtus.

Kuva: @meweminis

Jamie Kay

Jamie Kay on hiljattain suomalaistenkin harrastajien tietoisuuteen noussut uusi-seelantilainen lastenvaatemerkki, joka on lanseerattu 2013. Bohoilijoiden ja minimalistien keskuudessa Jamie Kay on jo suosittu merkki, mutta se on nostamassa suosiotaan myös näiden tyylisuuntien ulkopuolella. Tätä laadusta ja ihanan pehmeistä materiaaleistaan tunnettua merkkiä onkin alkanut näkyä yhä useamman lapsen päältä.


Värimaailma Jamie Kayn vaatteissa on hyvin maanläheinen. Uuden malliston vaatteet hehkuvat murretuissa syksyn sävyissä aina pronssista hempeään vanhaan roosaan. Mallistoon kuuluu erilaisia neuleita, bodyja, paitoja, legginsejä ja rompereita haalarien ja mekkojen lisäksi.

Jamie Kay on tutustumisen arvoinen merkki, jos sitä ei oman lapsen vaatekaapista vielä löydy. Kankaiden pehmeys sopii myös herkemmälle iholle ja vaatteissa käytetyt luomupuuvilla, pellava ja merinovilla ovat ihanan kevyitä ja hengittäviä materiaaleja.

Jamie Kayta voit tilata helposti suoraan heidän nettisivujensa kautta. Kotimaisista jälleenmyyjistä minikoot.fi on saanut tämän brändin valikoimaansa.

Kuva: @askelininka

Tämän jutun takana on Mini Style Finland. Mini Style Finland jakaa lastenvaatemuodin uusimmat tuulet ja ajankohtaisimmat vinkit kaikille lastenvaateharrastajille. Inspiroidu Instagramissa @ministylefinland ja syvenny blogissa. Käytä häsää #ministylefinland tai #ministf niin löydämme sinun minisi tyylinäytteet!