Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Kuulas arkimeikki 5 minuutissa – katso äidin vinkit ”hehkumeikkiin” ja vaihe vaiheelta -kuvat

”Oi kun sinä hehkut!”

”Miten voit näyttää noin upealta yöttömän yön jälkeen?”

”Miten jaksat meikata vauva-arjessa?”

Näitä kysymyksiä olen kuullut useasti, varsinkin ensimmäisten kuukausien aikana synnytyksen jälkeen. Miksi meikkaan arkena? Ihan vain siksi, että koen näyttäväni ”ihmiseltä” (tiedän kuulostaa hauskalta).

Saan arkimeikin tekemisestä energiaa päivään ja kaiken lisäksi tähän ”hehkumeikin” tekoon menee noin 5 minuuttia. Oman hyvinvointini kannalta koen tärkeäksi tehdä meikkauksen päivittäin. Tai no sunnuntaisin saatan kyllä vetää ilman meikkiä ja pyjama päällä kotona koko päivä.


Arkimeikki eli “hehkumeikki”

Tästä lähden liikkeelle, ei meikkiä:

Kuva: Mia Lappalainen

Kun ikää tulee lisää, olen huomannut, että panostamalla pohjatuotteisiin myös arkimeikissä saan paremman ja kestävämmän lopputuloksen.

Kuva: Mia Lappalainen

Pohjatuotteeni ovat:

  1. Estee Lauder -päivävoide, joka tulee pohjalle. Ja jo tästä tulee niin ihana hehku ja silottaa naaman!

  2. Caia Glow Up Serum, jota laitan poskipäiden alueelle ja hiukan otsalle.

  3. YSL Touche Éclat Le Teint Foundation. Ylistän tätä! Tätä olen käyttänyt monta vuotta. Yksi purkki kestää minulla käytössä 9–12 kk. On niin hintansa arvoinen. Totta kai jokaiselle sopivat omat tuotteet, mutta suosittelen kokeilemaan tätä. Minulla on sävy B50. Otan asteen tummemman sävyn aina kuin oma ihosävyni, että saan pienen päivettyneen ihon.


Ja tässä kuvassa pohjameikki on valmis:

Kuva: Mia Lappalainen

Sitten arkimeikin korostukset ja punat:

Kuva: Mia Lappalainen

  1. We Care Icon ”in Love Glow palette” -korostus ja hohdepaletti Highlightia levitän luomille, sisempiin silmäkulmiin ja kevyesti silmien alle tuodakseen valoa. Glowta laitan poskipäiden yläpuolelle silmäkulman kohdalta hiusrajaan asti, korostamaan poskipäitä. Glowta tulee myös nenävarteen, otsalle sekä ylähuuleen.

  2. We Care Icon -aurinkopuuteri tulee hiusrajaan, leukalinjaan sekä poskiluista hieman alapuolelle tuodakseen syvyyttä kasvoille.

  3. IsaDora Face Sculptor. Myös tämä on ollut pitkään luottotuotteeni, mutta tällä hetkellä sieltä on käytössä vain Blusher eli punaa poskipäihin.

Kesäisin käytän arkimeikissä pelkästään aurinkopuuteria ja glowta, koska kesän hehkeä iho riittää todella pitkälle. Talvisin huomaan, että tarvitaan punaa, vaaleutta ja hehkua paljon saadakseen kasvot eloon. Tällöin aurinkopuuteri taas jää pienemmäksi osuudeksi itselläni.


Sitten viimeistelyt:

  1. Kulmat kuosiin kulmakynällä.

  2. Arkisin ripsivärinä toimii Essencen malliston ripsiväri. Hinta-laatusuhde on kohdannut omalta osaltani tässä todella hyvin. Juhlahetkiin minulla on käytössä Lancome Hypnôse.

Kuva: Mia Lappalainen

Ja arkimeikki valmis!

Kuva: Mia Lappalainen

Sen jälkeen harjataan hiukset ja tullaan luonnonvaloon, niin nähdään luonnollinen lopputulos:

Kuva: Mia Lappalainen

Jokaisella on omat meikkaustyylinsä sekä luottotuotteensa. Itsekään en ole mikään kosmetiikan asiantuntija tai meikkaaja ammatiltani, vaan olen pitkään etsinyt tuotteita, jotka sopivat minulle ja kysynyt apuja ammattilaisilta. Nämä ovatkin nyt kotiäidin vinkit toiselle äidille arkeen, miten voit luoda omista tuotteistasi arjen hehkun.

Ja ihan loppuun vinkki vitonen! Suosittelen lakkaamaan kynnet. Tällöin olet aina huolitellun ja viimeistellymmän näköinen.

Arjessa ei aina kuitenkaan ehdi kynsilakkoja kuivatella, saati lakata kahta kerrosta, kun täytyy juosta lasten perässä. Tähän tulee oma kestosuosikkini Wild & Mild kynsilakka, jota saa mm. Tokmannilta. Edullinen, yksi kerros riittää ja kuivuu todella nopeasti. Saatavilla useissa väreissä, geelisävyissä, kuten minulla on tässä jutussa olevissa kuvissa kynsissäni sekä myös mattasävyissä, joita rakastan käyttää kesäisin.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Mia Lappalainen