Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Kuplaletti eli bubble braid – helppo lettikampaus lapselle

Lohikäärmeletti! Pallokampaus! Kuplaponnari! Kuplaletti! Bubble braid! Tällä leikkisällä ja helpolla lettikampauksella on monta nimeä. Ja parasta tässä kampauksessa on juurikin se, ettei sen tekeminen ole ollenkaan vaikeaa.

Moni vanhempi miettii jossain vaiheessa, millaiset olisivat helpot letit lapselle. Näyttävyydestään huolimatta kuplaletti syntyy nopeasti ilman pelkoa siitä, että lapsen hento hius vahingoittuisi.

Tämä kuplaponnari sopii myös pipon alle ja pysyy sielläkin kauniina. Myös päiväunet pehmeällä hiuspallo-ponnarilla onnistuu. Eikö kuulostakin aika täydelliseltä päiväkotikampaukselta?

Ohje on yksinkertainen ja nopea. Katso kuvat alta!


Helppo lettikampaus: Kuplaletti eli bubble braid

Tarvitset:

kamman
pieniä ponnareita tai hiuskumilenkkejä (määrä riippuu lapsen hiusten pituudesta)Ohjeet:

  1. Harjaa hiukset takuttomiksi.

  2. Tee hiusten etuosasta ensimmäinen ponnari. Siistimmän lopputuloksen saat, jos teet vaakasuoran jakauksen hiuksiin korvasta korvaan päälaen kautta (kts. lisäkuva).

  3. Tee toinen ponnari noin 5 cm alemmas. Ota ponnarille ylemmältä poninhännältä tulevat hiukset sekä kerää sivuilta osiot. Voit jälleen halutessasi tehdä jakauksen korvasta korvaan, jolloin sivuosioista tulee siistimmät ja tasaisemmat.

  4. Nyt tehdään ensimmäinen kupla. Pidä pompulat ja reunahiukset tiukasti paikoillaan. Ota pinsettiotteella kiinni ylemmältä ponnarilta tulevasta osiosta ja vedä kevyesti. Löysennä näin koko keskikohta, pieni osio kerrallaan, jolloin hiuksista muodostuu puolipallo. Älä löysennä sivuhiuksia, mutta jos näin vahingossa käy, voit kevyesti kiristää alempaa pompulaa tiukemmalle.

  5. Jatka näin takaraivon alaosaan saakka. Kokoa ponnarille aina kaikki ylempää tulevat hiukset sekä nappaa sivuilta osiot mukaan.

  6. Kun kaikki hiukset ovat poninhännällä, jatka lettiä loppuun saakka ilman lisäyksiä, kiinnittäen pompula noin 5 cm välein ja löysää sitä hiukan saadaksesi aikaan puolipallon muoto. Pidä huoli, että löysennät vain hiustupon reunimmaisia hiuksia, jottei kokonaisuudesta tule liian löysä.

  7. Ihana kuplaletti on valmis!Kuplaponnari on nopea ja helppo lettikampaus.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen