Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Kirppislöydöt esittelyssä: 8 asua äidille helsinkiläiskirppareilta hintoineen

Äitityylit ottivat hyvin tuulta alleen. Toivottavasti monilla tuli inspiraatiota oman tyylin hakemiseen. Nyt olet ehkä alkanut miettimään, miten käytännössä toteutat uuden tyylin. Vaipat maksavat ja haluat mahdollisesti säästää lomamatkaan. Toisen roska on toisen aarre, eli suunnista kirpputorille.

Lasten vaatteet olen ostanut jo pitkään kirpputoreilta. Mutta entäpä aikuisten? Parin viime vuoden aikana aikuisten vaatteet ovat alkaneet ottaa myös tuulta alleen tähän kiertotalouteen. Se vaatii aikaa, että löytää omat suosikkipaikat, joista etsiä ja löytää itselleen ja omalleen tyylilleen sopivia vaatteita. On paljon paikallisia ja laajempia FB-kirpputoreja, nettisivuja sekä ihan perinteisiä kivijalkoja.

Itse tykkään perinteisistä kivijalkakirpputoreista ja suosikkini pääkaupunkiseudulla ovat:

  1. Siisti Kirppis, Jätkäsaari
  2. Kulma Second Hand, Redi
  3. Relove, Töölö

Muut mainitsemisen arvoiset ovat Bella Kirppis Vallilassa ja Akseli Mankkaalla. Molemmissa ovat hyvät valikoimat. Omalla kohdalla on monesti käynyt niin, ettei sopivaa kokoa ole löytynyt, vaikka tyyli olisi kohdannut. Pääkaupunkiseudulla on todella paljon muitakin kirpputoreja, joissa olen käynyt ja paljon sellaisia, joissa en ole käynyt tai saati kuullutkaan.


Olen sen verran kierrellyt kirpputoreja, että olen oppinut, ettei jokaisen pöydän vaatteita tarvitse käydä läpi. Se riittää, että katsot muutaman tuotteen. Huomaat heti, kohtaako tyylisi kyseisen myyjän tuotteiden ja vaatteiden kanssa. Toinen asia on, kohtaako koko. Tässä vinkki, jotka myyvät paljon: Laittakaa lappu mitä kokoa myytte pääsääntöisesti pöydässänne.

Nyt haluan näyttää omia kirppislöytöjäni. Ja laitan vielä tiedot, mitä ovat maksaneet ja mistä kirpputorilta.

Kuva: Mian kotialbumi

Juhlamekko, 10 euroa, Relove (Töölö)


Kuva: Mian kotialbumi

Gina Tricot -paitamekko 8 euroa, Kulma Second Hand (Redi)
Mustat Pieces shine -legginsit 6 euroa, Kidia Hertsi (pst. täällä myydään aikuisten sekä lasten vaatteita, eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla)
Pörröiset talvikengät 5 euroa, Kulma Second Hand (Redi)


Kuva: Mian kotialbumi

Musta Vilan paita 5 euroa, Siisti Kirppis (Jätkäsaari)
Mustat Gerry Weber suorat housut 3 euroa, Siisti Kirppis (Jätkäsaari)
Uudehkot mustat nilkkurit 18 euroa, Siisti Kirppis (Jätkäsaari)


Kuva: Mian kotialbumi

Samalla reissulla, kun ostin nuo edellisen kuvan vaatteet, löysin myös tämän H&M-satiinipaidan 2 eurolla Siisti Kirppikseltä.


Kuva: Mian kotialbumi

Välillä ei tarvitse mennä edes kirpputorille asti, kun ystävät ilmoittavat vievänsä vaatteita myyntiin kirppikselle, niin itse voi mennä ostamaan ”parhaat päältä”. Kuvan Calvin Klein -college on ostettu ystävältä 25 eurolla ja Titleist-lippis 3 eurolla Little Copenhagen Töölöstä (pst. täällä myydään myös aikuisten sekä lasten vaatteita).


Kuva: Mian kotialbumi

Little Copenhagen Töölöstä olen löytänyt itselleni myös tämän Billebeino t-paidan, joka on kokoa XXL ja ihana oversize salikäyttöön. Maksoin tästä 6 euroa.


Kuva: Mian kotialbumi

Sitten pari kesäisempää löytöä.
Kuvan valkoinen Vilan puuvillainen mekko 10 euroa, Relove (Töölö)
Steve Maddenin lenkkarit 15 euroa, Relove (Töölö)


Kuva: Mian kotialbumi

Tätä asua pidin viime kesänä todella paljon.

Kuvan vaaleanpunainen Ted Baker -uimapuku 20 euroa, Siisti Kirppis (Jätkäsaari). Tämä uimapuku menee oikein hyvin tällaisena bodyna lämpimänä kesäpäivänä, mutta halutessaan voisi jäädä ottamaan aurinkoa tai jopa pulahtaa veteen.
Valkoiset Vilan shortsit 3 euroa, Bella Kirppis (Vallila)

Rohkeasti vain kokeilemaan onnea kirpputoreille!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Mia Lappalainen