Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Ihonhoidon ABC

Kosmetiikkamarkkinat käyvät kuumana ja uusia tuotteita putkahtelee tuon tuosta kuluttajien saataville. Tiuhaan vaihtuvat ihonhoitotrendit ja suuressa roolissa oleva markkinointi saattavat antaa vaikutelman, että jokaisen naisen kaappien tulisi olla pullollaan erilaisia voiteita ja ihmetippoja, joita ilman ihosi ei voi hyvin.

Ihonhoito saattaa näin ollen välillä tuntua rakettitieteeltä, mutta sitä se ei suinkaan onneksi ole. Listasimme tärkeysjärjestyksessä ihon kannalta tärkeimmät hoitotoimenpiteet, joista jokaisen kannattaa pitää kiinni!

A. Puhdista

Iho tulisi puhdistaa päivittäin ihotyypillesi sopivalla kasvojenpuhdistustuotteella sekä viimeistellä puhdistus kasvovedellä. Meikin lisäksi ihohuokosiin kertyy epäpuhtauksia myös ilmasta ja varsinkaan kaupungeissa saasteilta ei voi välttyä. Kasvojen huuhtelu pelkällä vedellä ei siis suinkaan ole riittävä, vaikket käyttäisikään meikkiä!

Puhdistustuotteilla on myös hoitavia ominaisuuksia, kun taas vedellä on ihoa kuivattava vaikutus. Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen palauttaen ihon kosteustasapainon ja saaden ihon tuntumaan ihanan raikkaalta. Aamun kiireessä kasvojen puhdistamiseksi riittää pelkkä kasvoveteen kostutetulla vanulapulla pyyhkiminen ja tämä on myös suositeltava toimintamalli erityisesti kuivasta ihosta kärsiville.


B. Kosteuta

Iho kaipaa puhdistuksen jälkeen kosteutta, jotta se pysyy kimmoisana ja hyvinvoivana. Kaikista helpoin on ottaa käyttöön niin sanottu 24h-voide, jota voit käyttää aamuin illoin. Vaihtoehtoisesti voit tarpeidesi mukaan käyttää erikseen yö- ja päivävoidetta. Kaikki voiteet tulisi valita kuitenkin oman ihotyypin mukaisesti ja vuodenaika huomioiden.

Muista kosteuttaa ihoa, vaikka kärsisit epäpuhtauksista. Ihon pinnan kuivuminen tukkii ihoa entisestään, joten omalle iholle sopivan voiteen käyttäminen todennäköisesti vähentää epäpuhtauksien määrää ja ihosi voi paremmin.

C. Kuori

Kuori ihoa säännöllisesti, mutta maltilla. Kuorinnan tarkoituksena on poistaa ihon pinnalta kuollut ihosolukko, minkä seurauksena iho tuntuu ja näyttää puhtaalta sekä kuulaalta. Kuorinnan jälkeen iho on jälleen vastaanottavaisempi muille ihonhoitotuotteille, jolloin saat parhaimman mahdollisen tehon esimerkiksi kasvonaamiosta tai kosteuttavasta yövoiteesta. Valitse kuorinta-aine ihotyyppisi mukaan ja käytä sitä kerran viikossa tai harvemmin. Liiallista ja liian voimakasta kuorintaa tulee välttää.

Tämä ihonhoidon ABC sopii ohjenuoraksi kaikille teini-iän ylittäneille. Me äidit saatamme joskus unohtaa huolehtia itsestämme, mutta nyt viimeistään kannattaa ottaa iltarutiineihin mukaan nämä kolme yksinkertaista ja nopeaa ihonhoitovinkkiä. Kun nämä tuntuvat sujuvan automaattisesti, voit halutessasi ottaa käyttöösi erilaisia täsmätuotteita: naamioilla, seerumeilla, silmänympärys- tai finnivoiteella saat helposti lisätehoa ihonhoitoon. Mikäli olet vielä aloittelija ihonhoidossa, etene rauhallisesti omassa tahdissasi ja anna myös ihosi tottua uusiin hoitokeinoihin.

Psst! Jos kärsit ihon kuivuudesta, kannattaa lukea myös tämä artikkelimme.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Titta Laurinen