Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Harkitsetko luonnonkosmetiikkaan siirtymistä – aloita näin!

Artikkeli on tehty yhteistyössä Laveran kanssa.


Luonnonkosmetiikka valtaa koko ajan laajempaa osuutta kosmetiikkamarkkinoista – ja hyvä niin. Erityisesti viimeisten vuosien aikana muutos on ollut huomattava. Myös suuret monikansalliset kosmetiikkajätit ovat tiedostaneet muutoksen kuluttajien käyttötottumuksissa ja ovatkin kahmineet omaa osaansa kasvaneista luonnonkosmetiikkamarkkinoista.

Kosmetiikan valmistuksessa käytetyt synteettiset aineet ovat haitaksi sekä ihmiselle että ympäristölle. Altistumme arkielämässämme väistämättä jatkuvasti lukuisille erilaisille kemikaaleille, niin luonnollisille kuin synteettisillekin. Synteettisten kemikaalien vaikutuksia kehollemme ja mielellemme on mahdotonta ennustaa – miksi siis ottaa riskiä, jos itse voit omalta osaltasi olla vaikuttamassa asiaan. Kun valitset kauneudenhoitoosi luonnonmukaisia tuotteita, vältyt ihonhoitotuotteissa käytettyjen voimakkaimpien synteettisten kemikaalien mahdollisilta haitoilta.

Mistä aloittaa?

Oletko pohtinut pitkään luonnonkosmetiikan käytön aloittamista, mutta et oikein tiedä mistä lähtisit liikkeelle? Helpointa luonnonkosmetiikkaan on tutustua omassa lähimarketissa. Esimerkiksi Prisman, Citymarketin ja Sokoksen hyllystä löytyy yllättävän paljon kosmetiikkamerkkejä, jotka ovat luonnonmukaisia ja myös kohtuuhintaisia. Tosin luonnonkosmetiikan hinnat eivät varmasti koskaan täysin pysty kilpailemaan synteettisen kosmetiikan kanssa, sillä valmistuskustannukset ovat korkeampia ja luonnon raaka-aineiden tuottaminen kalliimpaa.

Jos luonnonkosmetiikan käyttäminen ei itsellesi ole vielä päivittäinen rutiini, kannattaa kokeilu aloittaa helpoista ja edullisista tuotteista. Voit esimerkiksi ostaa ensin testiin suihkusaippuaa tai vartalovoidetta ja siirtyä pikkuhiljaa myös muun kauneudenhoidon osalta luonnonmukaisiin tuotteisiin. Kun olet löytänyt oman suosikkimerkkisi ja -tuotteesi marketista, jatkossa voit halutessasi tilata samoja tuotteita helposti myös verkkokaupoista.


Laadukas ja edullinen Lavera

Yksi markettien hyllyltä löytyvä laadukas ja edullinen tuotemerkki on Lavera, joka on pitänyt asemansa luonnonkosmetiikan suosikkimerkkinä Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan. Saksalainen Lavera on luonnonkosmetiikan pioneeri, jonka tuotteita on valmistettu ja käytetty jo 30 vuotta. Jo merkin pitkä historia luonnonkosmetiikkamarkkinoilla varmistaa sen, että tuotteet ovat tykättyjä ja laadukkaita. Laveran valikoimassa on yli 200 tuotetta koko perheelle ihonhoitotuotteista meikkeihin ja aurinkotuotteista hiustenhoitotuotteisiin. Laveran laatukriteerit voit tarkastaa täältä.

Alennuskoodi Mutsimedian lukijoille

Hyvinvoinnin tavaratalo haluaa tarjota Mutsimedian lukijoille -10% etukoodin kauppansa koko valikoimaan. Edun saat ostoskoriisi kassalla kirjoittamalla koodin ”MUTSIMEDIA”. Etukoodi on voimassa 15.9. asti. Laveran tuotteisiin pääset täältä.


Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: Juuso Siikaniva