Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Facebookin parhaat lastenvaatekirppikset

Vauva tuo tullessaan paljon iloa ja onnea, mutta yhtä väistämättä hänen tulonsa aiheuttaa jonkinlaisen loven lompakkoon. Faktahan on, että lapsosiin saat kulumaan niin paljon rahaa kuin ikinä haluat, sillä tarjontaa niin pakollisten hankintojen kuin vastustamattomien söpistelytuotteiden kohdalla on aivan valtavasti.

Vaatteet kuuluvat pakollisiin hankintoihin, mutta monen pikkuvaatteen käyttöikä on kovin lyhyt. Taloudellisesta sekä ekologisesta näkökulmasta kannattaakin suosia kierrätystä ja kirpputoreja, niin ostaessa kuin myydessä. Digitalisaatio on iskenyt myös kirpputoreihin ja käytettyjen lastenvaatteiden kauppa käydäänkin enenevässä määrin netissä. Monelle perinteisten kirppisten kiertäminen ja niissä tapahtuva “livemyynti” on mukava harrastus, mutta nettikirppisten etuna on huomattavasti laajempi potentiaalisten ostajien tavoittavuus.

Moni vanhempi onkin löytänyt Facebookin lastenvaatekirppisryhmät, joissa etenkin tämän hetken trendimerkit viedään käsistä. Erityisen haluttuja ovat kotimaisten brändien (esim. Gugguu, Vimma, Metsola, Papu) laadukkaat vaatteet. Hinnaltaan nämä ovat uutena huomattavasti ketjuliikkeiden vaatteita kalliimpia, mutta jälleenmyyntiarvo hyväkuntoisella laatutuotteella on loistava. Ei ole urbaani legenda, että käytetyistä merkkituotteista on nettikirppiksellä mahdollista saada jopa alkuperäistä ostohintaa mojovampi euromäärä. Juju on, että merkkituotteiden myynti kannattaa keskittää juuri ko. brändiin keskittyneeseen Facebook-ryhmään. Siellä tavoitat ne, ketkä ovat valmiita uhraamaan kutakuinkin yhden raajoistaan juuri oikeanlaisesta Gugguun tupsupiposta.

Mikäli sukellus kuhisevaan lastenvaatekirppismaailmaan kiinnostaa, aloita liittymällä vaikkapa seuraaviin ryhmiin. Objektiivinen ja kiveen hakattu totuus FB-ryhmien paremmuudesta tämä ei tietenkään ole, mutta nämä ryhmät ovat todella aktiivisia ja helppo tapa aloittaa kivojen vaatteiden metsästys.


Lastenvaatekirppiksiä Facebookissa

  • Teeny Tiny Style -kirppis. Laadukkaita lastenvaatteita brändilistan mukaisesti. Listalle kuuluu mm. Gugguu, Vimma, Papu ja Mini Rodini.

  • GuGGuu & Kumppanit (mm. Papu, Mainio, Mini Rodini, Bobo Choses). Kaupankäynti sallittu vain tiettyjen vaatemerkkien kesken, nämä löytyvät erilliseltä listalta.

  • Lastenvaate- ja sisustuskirppis. Pääsääntöisesti vauvojen vaatteita ilman merkkirajoituksia. Lisäksi myös lastentarvikkeiden sekä lastenhuoneen tavaroiden myynti sallittu.

  • Muksujen Merkkituotekirppari. Lasten merkkivaatteiden ja -tuotteiden osto, vaihto sekä myynti ilman tarkkoja merkkirajauksia.

  • Kirpputori PO.Pitus (Polarn O. Pyret). Nimensä mukaisesti vain Polarn O.Pyretin vaatteille ja asusteille omistettu, jäsenmäärältään iso ryhmä.

  • Newbie-vaatteiden kirpputori. Kappahlin suositun Newbie-malliston myyntipaikka.

  • Mini Style kirppis. Lastenvaatefanaatikkojen kirppis. Trendikkäitä laatumerkkejä. Vaatii kuulumisen Mini Style Finland -ryhmään, joka on lastenvaateharrastajien keskustelupaikka.

  • Omat lähiseudun lastentarvikekirppis-ryhmät. Näissä isona plussana on, ettei tuotteita tarvitse postittaa vaan usein toimivat periaatteella että myytävä tuote on pystyttävä noutamaan.

Kannattaa huomioida, että jotkut ryhmistä ovat melko tarkkoja jäseneksi pääsyn suhteen ja voit joutua vastaamaan ylläpidon esittämiin kysymyksiin ennen hyväksytyksi tulemista. Tällä pyritään kitkemään feikkiprofiileja ja tekemään kaupankäynnistä mukavampaa ja luotettavampaa kaikille osapuolille. Ryhmät saavat itse määritellä omat sääntönsä kaupankäynnin suhteen, joten välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä lue ryhmään liittymisen jälkeen säännöt läpi huolella.

Loppuun vielä varoituksen sana. Nettikirppiksillä surffailu voi aiheuttaa vakavaa addiktiota ja ennenkuin huomaatkaan klikkaat itsesi koko ajan useammin kirppisryhmien sivuille “ihan vain katsomaan” mitä löytöjä tänään olisikaan tarjolla…

Teksti: Suvi Honkanen