Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

College-asut nousivat korona-ajan vaatetrendiksi – mikä näistä on suosikkisi?

Muodissa trendejä tulee ja menee, eivätkä kaikki välttämättä sovi omaan tyyliin. Kevään 2020 ajankohtaisin pukeutumistrendi saattaa kuitenkin ilahduttaa suurinta osaa ihmisistä. Kukapa voisi vastustaa täydellisen mukavia kotivaatteita, jotka myös ovat iloksi silmälle?

Suomessa ja maailmalla leviävä koronavirus rajoittaa ihmisten liikkumista julkisilla paikoilla, minkä myötä kotoilu koskettaa lähes jokaista meistä. Suuressa osassa lapsiperheitä jälkikasvu on virustilanteen vuoksi poissa päiväkodeista ja kouluista, joten perheillä on tavallista enemmän yhteistä aikaa. Kotona oleskellaan nyt ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin, vaikka toki myös ulkoilu on kasvattanut suosiotaan viruksen levitessä.

Kotoilu on mukavampaa, kun vaatteet tuntuvat miellyttäviltä päällä ja sopivat omaan vapaa-ajan tyyliin. Mutsimedia kokosi suosikkinsa kotimaisten vaatemerkkien tyylikkään rennoista vapaa-ajan vaatteista koko perheelle. Kaipaavatko oman pesueenne kotivaatteet päivitystä? Jos näin on, saatat inspiroitua poiminnoistamme!

Äidit


Papu. Lumoavaa torvensoittoa! MAXI-collegepaitaa koristavat koukeroiset instrumentit. 99e.


Papu. Kätke salaherkkuja CARROT-collegehousujen taskuihin. 99e.

  • Tiesitkö? Papu on nostanut ympäristön, ihmisten ja eläinten kunnioittamisen toimintansa keskiöön yrityksen ensiaskeleista lähtien. Vielä tänä päivänä Papu vannoo vastuullisten toimintatapojen nimeen. Luonto ja eläimet ovat olennainen osa myös supersuosituiksi nousseiden mallistojen estetiikkaa.


IVALO.COM. Rentoudu reilun kaupan ylisuuressa hupparissa. 98e.

  • Tiesitkö? IVALO.COM pitää tärkeänä brändien vastuullisuustilanteen läpinäkyvyyttä. Se on kehittänyt ja ottanut käyttöönsä oman mallin brändien vastuullisuustyön mittaamiseen ja tukemiseen. Mallissa tarkastellaan läpinäkyvää arvoketjua, vastuullisia materiaaleja, pienempää hiilijalanjälkeä, kiertotalouteen suunnittelua, reiluja työolosuhteita ja vastuullista verkkokauppaa.NOSH. SIIRI-collegesvetarin pallohihat heiluvat! 62,90e.NOSH. Tyylikkäissä SAIMA-collegehousuissa kelpaa kotoilla. 69,90e.

  • Tiesitkö? NOSHin luomuksissa pääraaka-aineena on luonnonmukaisesti kasvatettu ja sertifioitu luomupuuvilla. Vaatemerkki perustettiin vuonna 2009, ja menestys on kannustanut yritystä laajentamaan eettisten ja ekologisten vaatteidensa tarjontaansa. NOSH palkittiin Suomen Tekstiili & Muoti ry:n tunnustuspalkinnolla vuonna 2018, ja tunnuksessa huomioitiin yrityksen vastuulliset toimintatavat.Vimma. PAULA-huppari tarjoilee palmikoita päivään. 89e.

  • Tiesitkö? Vaatteiden ekologisuus, pitkäikäisyys ja monikäyttöisyys ovat Vimmalle tärkeitä arvoja tuotannossaan. Suurta arvostusta ja suosiota nauttiva vaatemerkki kertoo valmistavansa design-tuotteita, jotta ihmiset tarvitsisivat vähemmän materiaa elämäänsä.

Isät


Makia Clothing. Kukkaisvoimaa kera Keltano-collegen. 89e.

  • Tiesitkö? Katuvaatemuotiin keskittyneellä Makialla on vankka fanikuntansa, vaikka vaatebrändi on ollut otsikoissa myös plagiointikohun vuoksi. Makia painottaa suunnittelussaan yksinkertaisuutta ja käytännöllisyyttä, ja suosii pohjoisen ilmastoon sopivia materiaaleja.NOSH. Varaslähtö kesään Point-collegesvetarilla. 64,90e.R-Collection. Rento collegepaita on kotipäivän klassikko. 99e.R-Collection. Jokaisen isän suosikkihousut ihastuttavat pehmeydellään. 99e.

  • Tiesitkö? R-Collection keskittyy suunnittelussaan laatuun, klassisuuteen ja ajattomuuteen. Vaatemerkki valmistaa ylpeydellä tavallisia vaatteita, jotka ovat vakuuttaneet lukemattomat kuluttajat käytännöllisyydellään ja kestävyydellään.IVALO.COM. Rotholz-luomuhuppari hempeän nälkään. 98e.


Lapset


Vimma. Ylva-jätticollege kannetaan sopivan ylväästi. 47e.Mainio. Aarteet kulkevat Cacti-collegetakin taskuissa. 69e.

  • Tiesitkö? Vastuullisuus on Mainion arvojen ytimessä, ja vaatteiden suunnittelussa tavoitellaan pitkäikäisyyttä. Mainiolla on käytössään tuplakoot, ja oivaltavan suunnittelun ansiosta yhtä vaatetta voi käyttää tavallista pidempään lapsen kasvaessa. Vanhemmat voivat pukea lapsensa puhtaalla omallatunnolla ekologisista materiaaleista valmistettuihin vaatteisiin.Kaiko Clothing. Pleat Pants -vohvelihousut oleiluun tyylistä tinkimättä. 44,90e.Kaiko Clothing. Copper Bambi -hittikuosi valloittaa myös kotisohvalla. 54,90e.Kaiko Clothing. Cargo Joggers -reisitaskuhousut ovat oivalliset sisäleikkeihin. 52,90e.

  • Tiesitkö? Kaiko Clothing tekee yhteistyötä Naisten Pankin kanssa, ja yhteisenä tavoitteena on voimaannuttaa ja kouluttaa naisyrittäjiä kehittyvissä maissa. Vaatebrändi painottaa, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ihmisten elämään oikeilla valinnoilla. ”Fashion with a Mission”, onkin Kaiko Clothingin slogan.Metsola. Näyttävä vetoketju on jujuna collegepaidassa. 31,50e.

  • Tiesitkö? Metsola on yksi Suomen vanhimmista lastenvaatemerkeistä, jonka vaatteet tunnistetaan upeista väreistä, villeistä kuoseista ja graafisista elementeistään. Metsola valmistaa vaatteensa luomupuuvillasta lähituotantona ja tavoittelee pitkäikäisyyttä tuotteissaan. Vaatebrändi tekee jatkuvasti myös kehitystyötä, jotta vaatteista tulisi entistä ekologisempia ja kestävämpiä.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala