Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Apua talven kuivattamalle iholle ja vinkit minikasvohoitoon kotona

Tuntuuko ihosi talven jäljiltä tunkkaiselta ja karhealta? Et varmasti ole ainoa! Täällä pohjolassa iho joutuu todelliselle koetukselle pitkän ja pimeän talven aikana, kun altistumme jatkuvasti lumelle, hyytävälle viimalle ja erityisesti kuivalle lämpimälle sisäilmalle. Näiden ulkoisten rasitteiden lisäksi ihon kykyyn ylläpitää luonnollista kosteustasapainoaan vaikuttaa myös ikä sekä talintuotanto.

Kuiva iho on kireä ja hilseilevä, koska ihossa ei ole tarpeeksi luonnollisia, kosteutta ylläpitäviä aineita. Kosteusköyhä iho ärtyy ja punoittaa helposti ja ennen kaikkea tuntuu ikävältä. Osa taistelee kuivan ihon kanssa ympäri vuoden ja osalla iho kuivuu vain talvella.

Kevät on sopiva aika piipahtaa kosmetologin luona ihonpuhdistuksessa ja syväkosteutuksessa tai toteuttaa vähintäänkin minikasvohoito omassa kylpyhuoneessa.

Onneksi kuivaa ihoa on suhteellisen helppo hoitaa – poimi tästä vinkit ja toteuta minikasvohoito kotona!

1. Pese kasvot puhdistustuotteella

Tarkista, että puhdistustuotteesi ovat juuri sinun ihotyypillesi sopivia. Kuivuuteen taipuvaiselle iholle kannattaa valita puhdistusmaito tai -vaahto. Geelimäiset puhdistustuotteet tai liian lämpimällä vedellä peseminen kuivattavat ihoa vain entisestään.

2. Kuori ihoa säännöllisesti

Älä pelkää kuoria kuivaa ihoa! Säännöllisellä kuorinnalla poistat kuolleet ihosolut, jolloin iho pysyy pehmeänä ja kuulaana. Kuorinnan jälkeen iho pystyy jälleen hyödyntämään ihonhoitotuotteita, koska kuolleet ihosolut eivät ole estämässä hoitavien aineiden imeytymistä. Käytä kuorintavoidetta kerran viikossa tai kahdessa, liiallista ja liian voimakkaasti tehtyä ihon kuorimista tulee välttää.


3. Käytä kasvonaamioita

Opettele käyttämään kosteuttavaa naamiota aina kuorinnan jälkeen. Levittäessäsi naamion puhtaalle, juuri kuoritulle iholle, saat varmasti parhaimman mahdollisen hyödyn. Kosteuttavia naamioita voi huoletta käyttää useamminkin.

4. Kosteuta ihoa

Huolehdi, että kosteusvoiteesi on tarpeeksi tehokas. Jos inhoat rasvaista tunnetta iholla, opettele sietämään sitä illalla ja yöllä ja vaihda aamulla kevyeen, nopeasti imeytyvään voiteeseen. Kuivan ihon elvyttämisessä on ehdottoman tärkeää muistaa käyttää myös kosteuttavaa kasvovettä! Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja auttaa ihoa palauttamaan normaalin kosteustasapainon. Pyyhi iho huolellisesti kasvovedellä kostutetulla vanulla puhdistuksen jälkeen ja levitä kosteusvoide heti perään, ihon ollessa vielä hieman kostea.

Mitä kosteampi ja sileämpi iho on, sitä paremmin se sietää rasitusta - ihania hemmotteluhetkiä kasvohoidon parissa!

Teksti: Titta Laurinen