Artikkelin kuva
matkailu

Tilapäismajoitus hotellissa – remonttia pakoon Marski by Scandiciin

Kaupallinen yhteistyö: Scandic Hotels


Hei, me muutetaan – mutta ensin me rempataan!

Lauttasaaressa asuntomarkkinat käyvät kuumana, isot perheasunnot ovat kiven alla, ja meidänkin perheellämme uuden kodin löytämiseen meni lähes vuosi aikaa. Oman asuntomme myyminen puolestaan onnistui helposti välittäjän avulla, joka sai kotimme myytyä viikossa.

Kotimme kylpyhuoneen käyttöikä oli kuitenkin tullut jo tiensä päähän ja halusimme ennen myymistä remontoida sen kuntoon uutta asukasta varten. Remontin oli tarkoitus kestää kolmesta viikosta kuuteen viikkoon, emmekä tuolloin voineet asua kodissamme, sillä kylppäriä ei pystynyt käyttämään.

Haluaisitko sinäkin asua kotisi rempan ajan hotellissa? Marskin aulatila on superviihtyisä ja soveltuu hyvin mm. etätöiden tekemiseen.

Mietimme eri vaihtoehtoja tilapäismajoitukselle Airbnb:stä vuokra-asuntoihin sekä hotelleihin. Halusimme, että sijainti olisi meille kätevä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä Lauttasaaresta, mutta samalla mielimme päästä keskustaan, sillä tarvitsimme hetkeksi pientä ympäristönvaihdosta.

Hotellihuoneemme ikkunasta oli mahtavat näkymät Mannerheimintielle ja Esplanadille.

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyimme aivan ydinkeskustassa sijaitsevaan Marski by Scandiciin sen täydellisen sijainnin (Stockmannin vastapäätä) vuoksi – ja hyvän valinnan teimmekin.

Perheemme viettää tavallisesti lähes puolet vuodesta ulkomailla ja eri maiden sekä maanosien hotellit ovat tulleet meille tutuiksi. Tiedämme siis mikä on hyvä hotelli, kun sellaisen näemme ja koemme. Ja Marski by Scandic sellainen todellakin on.

Hotellissa asuessa ei aamupalan valmistamisesta tarvitse huolehtia. Marskin aamiainen vohvelibaareineen oli täysi kymppi.

Parasta hotelliasumisessa olivat ehdottomasti ihanat aamupalat sekä jokapäiväinen huoneen siivous. Mitä ihanaa arjen luksusta oli mennä joka aamu valmiiseen ruokapöytään ja sujahtaa illalla vastapestyihin lakanoihin!

Siisti huone ja puhtaat lakanat. Kyllä kiitos!

Henkilökunta Marskissa oli ystävällistä ja meistä pidettiin todella hyvää huolta. Itse tykkäsin myös paljon Marskin sisustuksesta, joka oli tyylikäs, mutta kuitenkin viihtyisä. Korona-aika oli huomioitu hotellissa hyvin mm. lukuisilla käsidesilaitteilla sekä harvennetulla pöytäjärjestyksellä.

Kromin, rohkeiden värien ja erilaisten muotojen yhdistelmä Marski by Scandicissa on tyylikäs, mutta kotoisa.

Etukäteen hotellimajoituksessa jännitin eniten sitä, miten saamme eskarilaisen vaatehuollon onnistumaan kesken sotkuisimman kuravaatekauden. Toinen asia, jota pohdin, oli ronkelin jälkikasvumme ruokahuolto.

Kaikki sujui kuitenkin ongelmitta, kiitos kuivien syyspäivien, Woltin ja Stockan Herkun, jonne pujahdimme tien yli joka ilta hakemaan ruokaa (ja vähän herkkujakin). Pyykkihuollon saimme hoidettua kätevästi kotona keittiöön sijoitetun pyykinpesukoneen ansiosta.

Eskarilaisemme on kokenut hotelliasukki, sillä vietämme yleensä talvisin monta kuukautta vuodesta pois Suomesta.

Tavallisesti tähän aikaan vuodesta perheemme viettää talvea Aasiassa ja Australiassa, mutta koronan takia emme tänä vuonna pääse lähtemään Suomesta kylmyyttä pakoon.

Tilapäismajoitus Marskissa toi meille kaivattua arjen luksusta ja helppoutta keskelle kiireisiä ruuhkavuosia. Pääsimme kokemaan jotain ihan uutta: vaikka mieheni kanssa teimme töitä normaalisti arkisin, tuntui hotellissa asuminen lomalta – lomalta omassa kotikaupungissa.

Marskin Kuusi Palaa -ravintolan illallinen sai perheemme suun hymyyn. Erityismaininnan saa herkullinen mokkapalajälkiruoka.

Entä se kylppäri? Remonttimme varmistui ennätysajassa kolmessa viikossa kiitos ammattitaitoisen urakoitsijan. Nyt uusia asukkaita odottaa asunnossa vastaremontoitu upea kylpyhuone ja perheemme pääsee hyvillä mielin muuttamaan uuteen kotiin joulukuun alussa.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Jenni Siikaniva