Artikkelin kuva
matkailu

Aurinkoisen syyspäivän tapahtumia koko perheelle

Helteellä hellineen kesän jälkeen on ihana pukeutua villapaitaan ja nauttia viilenevästä syksystä taiteella, vastakypsyneillä omenoilla tai höyryjunamatkalla maustettuna. Alkusyksyyn sijoittuvia tapahtumia järjestetään ympäri Suomea ja monet niistä ovat täydellisiä päiväretkikohteita koko perheelle. Aurinkoisilta syyspäiviltä tuoksuvissa tapahtumissa tanssitaan, hypitään heinäpaaleissa ja seikkaillaan vanhan linnan puutarhassa.

Minne suuntaan teidän menojalkanne vievät?

Juhlittavaa lapsillekin Helsingissä

Pääkaupungissa juhlitaan pitkän kaavan mukaan ja yli kuukausirajojen. Elokuun puolessa välissä alkaneet Helsingin Juhlaviikot tarjoilevat elämyksiä koko perheelle.

Elokuvateatteri Orion vie koko perheen viikonloppuisin aikamatkalle Walt Disneyn vanhojen animaatioiden siivillä. Menneiden vuosien havinaa pääsee maistelemaan myös kinokonsertissa, jossa Ohukainen ja Paksukainen seikkailevat valkokankaalla ukulelebändin säestyksellä. Sunnuntaina 26.8. Juhlaviikkojen pääareenan Huvila-teltan lavalle nousee Pikku Papun Orkesteri. Taidehalliin juhlaviikkojen alkumetreillä avautunut David Hockneyn näyttely sopii väriloistossaan ja mielikuvituksellisuudessaan koko perheelle.

Helsingin Juhlaviikot 17.8. - 2.9.2018.

Lasten ohjelmaa Helsingin juhlaviikoilla.

Lankkulattioiden narinaa ja kurkistuksia koteihin Loviisassa

Väri-iloittelua, narisevia lautalattioita, antiikkimarkkinat ja puisto täynnä herkkuja. Kauniit, vuosikymmeniä tai jopa vuosisatoja nähneet talot avaavat ovensa vieraille elokuun viimeisenä viikonloppuna Loviisassa. Lapsiperheelle Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma tarjoaa valtavasti mukavaa koettavaa. Höyryjuna-ajelusta tulee varmasti jännittävä muisto, vanhoissa taloissa voi kurkistella toisten pienten ihmisten lastenhuoneisiin ja herkkujen puistossa on tarjolla lapsille makupasseja.

Loviisan Wanhat Talot 25. - 26.8.2018.


Ota syyskuu vastaan luovasti Fiskarsissa

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina idyllisellä Fiskarsin ruukilla nautitaan alkusyksystä ja tehdään taidetta koko perheen kanssa. Fiskarsin Luovat Pajat -perhepäivässä vanha ja valoisa Puimala täyttyy tanssista, maalauksesta ja ilahduttavista kirpputorilöydöistä.

Luovissa Pajoissa ohjelmasta nauttivat ihan kaikki. Loiske Ensemblen Baby Sauna -esityksen kohdeyleisöä ovat 0-1-vuotiaat vanhempineen. Isommat lapset pääsevät jammailemaan capoera- ja tanssityöpajoissa. Puimalassa kierrätetään myös lastenvaatteita ja -tarvikkeita sekä taiteillaan pitkin päivää erilaisissa mielenkiintoisissa työpajoissa.

Luovat Pajat -perhepäivä Fiskarsin Ruukin Puimalassa 1.9.2018.

Fiskarsin Ruukin pääkatu.

Syksyinen yö tähtitaivaan alla

Lämpöisenä kesänä telttailukärpänen on puraissut monia lapsiperheitäkin. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna telttailukautta voi jatkaa vielä yhteisöllisen Nuku yö ulkona -päivän merkeissä. Suomen Ladun organisoima tapahtuma haastaa suomalaiset nukkumaan yhden syyskuisen yön tähtien alla, teltassa tai vaikkapa laavussa. Nuku yö ulkona -tapahtumaan voi osallistua helposti vaikka omalla tai mummolan takapihalla. Alkusyksyn yössä ulkona nukkuminen on elämys perheen isoille ja pienille jäsenille.

Paikkakunnasta riippumaton Nuku yö ulkona -tempaus 8.9.2018.


Punaposkisten omenoiden tuoksua ja heinäpaaleja Ahvenanmaalla

Lapset kiipeilevät heinäpaalien päällä,ilma tuoksuu omenoilta, lampaat laiduntavat syysauringossa ja jonot lähiruokaa tarjoaileville ruokakojuille ovat kuin pitkiä, kiemurtelevia rantakäärmeitä. Skördefesten på Åland eli Sadonkorjuujuhlat Ahvenanmaalla on tunnelmallinen tapa hyvästellä kesä ja siirtyä kohti syksyä. Saaren maatilat avaavat tapahtuman aikaan ovensa, tarjoavat herkkuja ja myyvät tilojen tuotteita. Tapahtumassa on samanaikaisesti maanläheistä festivaalitunnelmaa ja tunnelmallista saaristoromantiikkaa.

Skördefesten på Åland eli Sadonkorjuujuhlat Ahvenanmaalla 23. - 25.9.2018.

Skördefesten på Åland.

Taidetta mahan täydeltä Espoossa

Lokakuussa kulttuuri kutittaa koko perhettä Espoossa. Syyssateetkaan eivät haittaa sisätiloissa järjestettävää lasten taidefestivaali Kutitusta ja onnistuneita taide-elämyksiä. Festivaali tarjoilee perheen pienimmille ainakin teatteria, diskon, naamiaiset ja lastenkonsertteja. Lopullinen festivaaliohjelma julkaistaan syyskuussa

Lasten taidefestivaali Kutitus Espoon Kulttuurikeskuksessa ja Lasten Kulttuurikeskus Aurorassa 3. - 7.10.2018.


Teksti: Susanne Suvilaakso, kuvat: Skördefesten på Åland, Visit Finland / Julia Kivelä, Fiskars Oyj Abp