Artikkelin kuva
lifestyle

Vuokrakodin parveke kesäkuntoon

Nyt kerron ja näytän, miten voit saada oman vuokrakodin parvekkeen kesäkuntoon, tyylikkäästi ja edullisesti. Kaikki tulevat tuotteet ja esittelyt, ovat ihan omia hankintojani ja tämä ei ole maksettu yhteistyö.

Aluksi mieti, mitä sinä haluat parvekkeelta. Haluatko grillata? Silloin sähkögrilli on hyvä vaihtoehto. Haluatko ruokailla kesäisin? Tee siitä ruokailuhuone perheellesi. Minulle oli tärkeää saada ihana zen-tunnelma parvekkeelleni. Olen unelmoinut pienestä kasvimaasta, mutta aina asunut parvekkeellisissa kodeissa - miten saada toteutettua tämä?

Zen-tunnelmani vaatii paikkaa, johon voi romahtaa työpäivän jälkeen, jonne lapset voivat mennä lepäilemään ja rauhoittumaan. Hankkimalla perussohvaryhmä, ei mielestäni tuo sitä tunnelmaa. Mielessäni oli paljon erilaisia tyynyjä lattialle, minne voit hypätä sekaan.

Sitten näin mainoksessa riippumaton ja minulla sattuu olemaan kaksi pylvästä parvekkeella - kuinka täydellistä, tämän haluan! Mittanauha käteen, että mahtuuko ja sen jälkeen googlettamaan, miten saadaan se kiinni. Tähän löytyi Puuilosta riippumadon pidikkeet (9,90 €) ja samalla matkalla Jyskistä hakemaan riippumatto (19,90 €).

Kuva: Mian kotialbumi


Vähän rispaantunut things-kori sekä vanhat viltit, jotka eivät sopineet sisälle enää sisustukseen, pääsivät parvekkeelle. Laitoin pohjalle parvekematon (Bauhaus, rullasta leikattu). Matto on epämiellyttävän karhea eikä sen päällä ole kiva kävellä, joten laitoin sen päälle vielä vanhan sisämaton, jolle ei löytynyt enää paikkaa sisältä. Vanhassa kodissani oli turkoosia sisustusta, se väri ei sopinut uuteen kotiin, joten ne hyödynsin parvekkeella.

Kuva: Mian kotialbumi

Parvekkeen leveä sivu on maitolasia, mutta kapeat sivut ihan kirkkaat ja läpinäkyvät. Kun asuu ylemmässä kerroksessa, näkyy tiellä kävelijöille ei-niin-kivasti alasuunnasta KAIKKI mitä parvekkeella tapahtuu. Olen aikaisemmin edelliseen vuokra-asuntoon toteuttanut tämän, eli hankkinut eurolavat näköesteeksi, jotka toimivat samalla kukkapenkkinä.

Kuva: Mian kotialbumi

Eurolavat olen hankkinut ilmaiseksi, hionut ne täysin, ettei tikkuja vaan vahingossa tule. Tämän jälkeen meinasin maalata ne kokonaan valkoiseksi, mutta päätinkin jättää puun väriseksi. Olen kuitenkin välilaudat maalannut valkoiseksi jämämaalilla, jolloin ne eivät ole niin raskaan näköiset. Kannattaa valita eurolavoista suorat, jotta pysyvät pystyssä. Sen verran raskaita ovat, että sen myötä eivät niin helposti kaadu.

Kuva: Mian kotialbumi


Päällimmäisen ”hyllyn” halusin nimenomaan hyllyksi, johon saisin kukkapurkkeja ym. Siinähän nimittäin on tyhjät aukot. Niinpä irrotin toiseksi ylimmän eurolavan laudan ja naputtelin vasaralla ja samoilla naulalla ne tuohon ylimmän lautarivin pohjaksi. Näin säästyttiin materiaalikustannuksilta ja saatiin juuri oikean kokoiset.

Kuva: Mian kotialbumi

Viime kesänä minua häiritsi todella paljon, että vieläkin oli liian näkyvä meidän parveke muille ihmisille. En halunnut kuitenkaan mitään liian suojaavia verhoja - haluan nauttia siitä auringosta omassa rauhassa.

Löysin Jyskistä tänä keväänä tällaisen halvan ja lyhyen verhokankaan (3,50€ / kpl). Mutta millä laittaa kiinni, koska ei voi porata verhotankoa? Siihen löysin Jyskin kylpyhuoneosastolla teipillä kiinnitettävät koukut (3 kpl / 1,50€). Ja näin saatiin verhot kiinni ja peittämään, mutta kuitenkin näen itse ulos ja auringonvalo tulee parvekkeelle.

Kuva: Mian kotialbumi

Puhuin siitä, kuinka nautin pienestä omasta kasvimaasta. Parvekkeeni on todella lämmin, joten sinne pitää valita sellaiset, jotka kestävät sitä. Viime vuonna mansikka-amppeli oli menestys, joten tänä vuonna hain sen uudelleen K-Supermarketista (14,90€). Valitettavasti menetin viime vuotisen pakkasille. Se olisi selvinnyt talven yli, jos olisin tajunnut ottaa sisälle.


Tämän lisäksi hain kirsikkatomaatteja ja paprikan, jossa on jo pieni paprikan alku havaittavissa! Molemmat 4,95€ / kpl. Kaupan yrttipurkit istutan omaan multaan ja ruukkuihin. Ihana hakea parvekkeelta omat yrtit ruokiin! Lapset nauttivat popsia taas mansikoita ja kuten näkyy, siellä ensimmäiset ovat jo valmistuneet.

Kuva: Mian kotialbumi

Kuva: Mian kotialbumi

Kuva: Mian kotialbumi

Kuten kuvista näkyy, meillä on paljon tekokasveja. Ne nimittäin näyttävät aina hyviltä. Kaiken kaikkiaan tämä parvekkeen zen-luominen omalla kasvimaalla, ei ole vaatinut montaa euroa. Se on vaatinut ehkä enemmän suunnittelua, tuotteiden ja ideoiden löytämistä. Kyllähän täällä nauttii, eikö vain?

Kuva: Mian kotialbumi


Haluaisitko kirjoittaa Mutsimediaan? Julkaisemme sisältöjä mm. vanhemmuudesta, terveydestä ja hyvinvoinnista, sisustamisesta, muodista ja kauneudesta, matkailusta ja urasta. Kerro lyhyesti itsestäsi ja lähetä juttunäyte info@mutsimedia.fi

Liity myös mukaan yhteisöihimme Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti ja kuvat: Mia Lappalainen