Artikkelin kuva
lifestyle

Vegaaninen mustapapu-shepherd’s pie

Resepti on toteutettu yhteistyössä Kaslinkin kanssa.


Ilmojen viiletessä tuhti ja runsain mauin varustettu uuniruoka sopii mainiosti arki-iltoihin. Vegaaninen shepherd’s pie yllättää herkullisuudellaan ja täyteläisyydellään, ja saa vannoituneetkin lihansyöjät nuolemaan lautasensa. Reseptistä tulee melko suuri satsi, joten perheen ruokapulma on ratkaistu ainakin parin päivän osalta!

Ainekset (8:lle)

5 suurehkoa jauhoista perunaa (n. 600g)
1 bataatti (n. 600g)
2, 5 dl Kaslink Aito -kauraruokaa
1 rkl vegaanista margariinia
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
200 g herkkusieniä
1 tl kuivattua timjamia
¾ tl kuivattua rosmariinia
½ tl savupaprikajauhetta
2 prk mustapapuja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl kasvislientä
2 rkl korppujauhoja
suolaa ja mustapippuria

Ohje

Kuori ja paloittele perunat neljään osaan. Kuori myös bataatti ja lohko kuutioiksi. Keitä ensin pelkkiä perunoita suolalla maustetussa vedessä kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää bataattikuutiot. Jos ne eivät täysin peity, laita kansi päälle niin ne höyrystytvät kypsiksi. Kun sekä perunat että bataatit ovat kypsiä, kaada vesi pois. Lisää kaurakerma ja margariini. Sekoita muusi tasaiseksi joko vispilällä tai sähkövatkaimella. Mausta vielä tarvittaessa suolalla.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkanat ja paloittele herkkusienet. Paista sipulia, valkosipulia, porkkanoita ja herkkusienikuutioita öljyssä noin 10 minuuttia kunnes ne ovat ruskistuneet ja sienistä on haihtunut neste. Lisää kuivamausteet, siivilöidyt mustapavut, tomaattisose, aurinkokuivatut tomaatit, balsamiviinietikka ja kasvisliemi. Keittele seosta kunnes liemi on haihtunut, noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Kaada seos uunivuoan pohjalle ja levitä päälle peruna-bataattimuusi. Voit halutessasi painella lusikan kärjellä muusin pintaan kuvioita. Ripottele vielä korppujauho pinnalle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Teksti ja kuva: Lilli Munck