Artikkelin kuva
lifestyle

Vegaaninen kesäkurpitsa-suklaakakku

Maistuisko täyteläisen suklainen, sisältä aavistuksen löysä ja täydellisen mehevä suklaakakku? Tämän vegaanisen suklaakakun mehevyyden salaisuus on kesäkurpitsaraaste. Kuivatut karpalot tuovat kakkuun mukavaa sitkeyttä ja cashewpähkinät ihanaa rapeutta ja täyteläisyyttä.

Ainekset

200 g tummaa, maidotonta suklaata (esim. Panda)
¾ dl rypsiöljyä
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1,5 dl Kaslink Aito -kaurajuomaa
1,5 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
¾ dl kuivattuja karpaloita
kourallinen cashewpähkinöitä

Ohje

Sulata 150 g suklaata mikrossa tai vesihauteessa. Rouhi loput 50 g veitsellä palasiksi. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää sulatetun suklaan joukkoon öljy, sokerit, kaurajuoma ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauohoseos ja kääntele taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa pitkään, ettei sitkoa pääse muodostumaan. Sekoita joukkoon lopuksi vielä kuivatut karpalot ja suklaarouhe.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja ripottele cashewpähkinät päälle. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman löysäksi. Silloin se on jäähtyneenä juuri sopivan mehevä. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kera.

Resepti on toteutettu yhteistyössä Kaslinkin kanssa.

Teksti ja kuva: Lilli Munck