Artikkelin kuva
lifestyle

Uuden harrastuksen aloittaminen keskellä ruuhkavuosia – Musiikkikoulu Demosta kokemuksia

Kaupallinen yhteistyö: Musiikkikoulu Demo


Uuden harrastuksen aloittaminen aikuisena tuo lisää inspiraatiota ja onnistumisen kokemuksia. Huomaan omassa arjessani, että lapsien harrastuksiin on tullut panostettua, mutta omat harrastukset ovat meinanneet unohtua siinä vilskeessä. Koen oman aikani ja itseni kehittämisen hyvin tärkeäksi, minkä vuoksi päätin kokeilla kitaransoittoa. Kävin yksityiskitaratunneilla viiden opetuskerran sarjassa ja kerron tähän liittyen Musiikkikoulu Demosta kokemuksiani.

Ennen tunneille menoa minulla ei ollut kokemusta kitaransoitosta. Minulle on jäänyt kuitenkin ihania muistoja, kun isäni säesti kitaralla lauluhetkiämme lapsuudessani. Vuosikausia sisälläni kyti unelma, että osaisinpa itsekin soittaa kitaraa. Aloittamisen vaikeus lienee kuitenkin tuttua monelle muullekin, eikö vain?

Kohti musiikkiharrastusta

Pääkaupunkiseudulla ja Lohjalla toimiva Musiikkikoulu Demo tarjoaa monipuolisia musiikkiharrastuksia kaikille yli seitsemänvuotiaille, myös aikuisille. Tässä kirjoituksessa jakamani kokemukset perustuvat aikuisille suunnattuun opetukseen.

Musiikkikoulu Demolla on paljon soitinvaihtoehtoja eri opetuspisteillä. Itse halusin oppia akustisen kitaran soiton alkeet. Vaikka mahdollisuutena olisi ollut myös etäopetus, koin virkistäväksi poistua kotinurkista ja suunnata Helsingin Laaksoon tunnelmallisen Rudolf Steiner -koulun musiikkiluokkaan.

Opetuksen alkaessa en vielä omistanut omaa kitaraa, vaan sain soittimen lainaan tunnin ajaksi. Kuva: Sami Karjalainen

Myös laulutunteja sekä laulua ja soittoa yhdistäviä tunteja olisi ollut tarjolla, mutta silloin olisin ehkä ollut jo liian kaukana omalta mukavuusalueeltani – lauleskelen lähinnä suihkussa ja toki joskus lastemme seurassa. Demon lauluopetus sopii kuitenkin kaikille laulamisesta kiinnostuneille taidoista ja kokemuksen määrästä riippumatta.


Musiikkikoulu Demosta kokemuksia

Alussa kävimme soitonopettaja Sami Karjalaisen kanssa läpi toiveitani ja ajatuksiani liittyen uuteen harrastukseeni. Lähdimme liikkeelle perusteista: tutustuimme akustiseen kitaraan ja harjoittelimme muutamia perussointuja.

Olin iloisesti yllättynyt, että jo ensimmäisellä tunnilla harjoittelimme yksinkertaista melodiasoittoa ja pystyin soittamaan Tuiki tuiki tähtösen. Se oli ensimmäinen palkitseva oppimiskokemukseni kitaransoiton parissa ja totesin tyytyväisenä tunnin päätyttyä, että nythän minulla on jo kotiinviemisenä kappale lapsilleni soitettavaksi.

Myöhemmin opettelin Samin innostavassa ja asiantuntevassa opetuksessa soittamaan J. Karjalaisen Kolme cowboyta -kappaleen. Sami teki siitä aloittelijalle sopivan version, mikä oli erittäin hienoa – sillä kappaleen soittamisessa oli jo mukavasti haastetta.

Kitaraopetus Musiikkikoulu Demossa oli kokemuksena antoisa ja palkitseva. Kuva: Sami Karjalainen

Sain myöhemmin kotiharjoittelun tueksi myös videon, jossa Sami soitti kitaralla Kolme cowboyta -biisin ja antoi samalla sointuihin liittyviä neuvoja. Video olikin hyödyllinen lisä harjoitteluun. Oli huippuhieno fiilis, kun lopulta opin soittamaan kappaleen läpi!

Joka opetuskerran jälkeen sain mailitse materiaaleja omatoimisia soittotreenailuja varten. Juttelimme Samin kanssa, ettei kotona välttämättä ole tarpeen harjoitella pitkiä pätkiä kerralla. Lyhyet harjoittelusessiot ovat hyvin myös yhdistettävissä vauhdikkaaseen lapsiperhearkeeni.

Opin soittamaan myös muun muassa Paljon onnea vaan -synttärilaulun. Veljeni täytti samoihin aikoihin vuosia ja avopuolisoni kuvasi videon, jossa lauloin esikoiseni kanssa onnittelulaulun kitaralla säestäen. Veli ilahtui yllätyksestä, ja itse puolestani huomasin, että jo kitaransoiton alkeiden oppiminen vaihe vaiheelta tuo paljon iloa elämään.


”Soitonopettaja on kuin mentori”

Sittemmin sain valita mieleiseni kappaleen tunnilla harjoittelua varten. Halusin oppia soittamaan Soiva Siili -lastenyhtyeen Ihanaa vaniljaa -biisin. On mielestäni hienoa, että Musiikkikoulu Demon asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa kappalevalintoihin ja saada niistä omaan taitotasoonsa sovitetut versiot. On selvää, että tunneilla oppilaan vierellä oleva musiikin ammattilainen pystyy myös antamaan oppimista oleellisesti edistäviä neuvoja ja vinkkejä.

Kokemukseni myötä voin suositella harrastuksen aloittamista Musiikkikoulu Demossa. Kuva: Sami Karjalainen

Nämä myönteiset kokemukseni Musiikkikoulu Demosta perustuvat viiteen opetuskertaan, joista jokainen oli kestoltaan 30 minuuttia. Täytyy kuitenkin sanoa, että puoli tuntia hurahtaa nopeasti ja joka kerran jälkeen jäi tunne, että vielä olisin voinut jatkaa harjoittelua. Onkin hyvä, että tarjolla on myös 40, 50 ja 60 minuutin opetuskertoja.

Olen tyytyväinen, että haastoin itseni opettelemaan uutta taitoa ja järjestin omalle harrastukselle aikaa keskellä ruuhkavuosia. En usko, että olisin saanut aikaiseksi harjoitella kitaransoiton alkeita omin päin. Netissä on paljon maksutonta materiaalia itseopiskeluun, mutta ainakin minusta olisi ollut vaikeaa tietää, mistä kannattaa lähteä liikkeelle.

Musiikkikoulu Demon kitaratunneilta sain kokemuksen siitä, että soitonopettaja on kuin mentori, joka kannustaa ja ohjaa oikeaan suuntaan. Häneltä saa oppimista tukevat innostavat harjoittelumateriaalit valmiina. Viiden kitaratunnin jälkeen soittoharjoittelua on ollut helppoa jatkaa myös kotona.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvat: Sami Karjalainen