Artikkelin kuva
lifestyle

Talkki aikuisille – 10 yllättävää käyttötarkoitusta kauneudenhoidosta mattojen raikastamiseen

Vauvan talkki on esimerkiksi lanoliinin ohella on tuttu tuote monelle tuoreelle vanhemmalle. Se auttaa pitämään pienokaisen vaippa-alueen ihon kuivana ja pehmeänä, mutta aina koko talkkipurkkia ei tule käytettyä. Sitä ei kannata kuitenkaan heittää menemään, sillä talkilla on monta yllättävää ja hyödyllistä käyttötarkoitusta aikuisille. Mihin talkkia käytetään ja mitä iloa talkista aikuisille oikein on? Vastaamme näihin kysymyksiin tässä artikkelissa.

Talkki aikuisille

Tiesitkö, että talkkia voi hyödyntää monipuolisesti niin kauneudenhoidossa kuin kodin ja tekstiilien raikastamisessa? Voi olla, että pian haluat hankkia talkkia yksinomaan itsellesi. Lue alta, mihin talkkia käytetään ja mitä iloa talkista on aikuisille!

1. Talkki nivusiin

Siinä missä talkki auttaa pitämään vauvan ihoa pehmeänä ja kuivana, toimii se samalla tavalla myös aikuisilla. Talkkia voi laittaa nivusiin vaikkapa ennen kuntoilua tai ulkoilua hellepäivänä, jolloin nivusten hankaumat ja haavaumat pysyvät todennäköisimmin poissa.

2. Kesytä haisevat kengät

On olemassa useita kotikonsteja hien hajun karkottamiseksi jalkineista. Talkki ei ole niistä tunnetuin, mutta tätä kikkaa kannattaa ehdottomasti kokeilla: levitä talkkia kenkien sisään, anna vaikuttaa yön yli ja aamulla ravistele talkki pois jalkineista. Niksin avulla kengät raikastuvat kummasti.

3. Talkki ripsivärin pohjustajana

Talkki on aikuisille myös mainio kauneustuote. Sitä voi käyttää esimerkiksi ripsivärin pohjustajana, jolloin talkkia laitetaan ripsiin ennen ripsivärin levittämistä. Yleisesti ottaen ripsivärin pohjustustuotteen käyttö saa ripset näyttämään tuuheammilta ja pidemmiltä.


4. Talkki kasvomeikin pohjustajana

Siinä missä talkilla voi pohjustaa silmäripset, toimii se myös kasvomeikin pohjustajana. Talkki imee itseensä rasvaa iholta ja saa meikin pysymään iholla pidempään. Levitä talkkia kasvoillesi ennen meikkivoiteen ja puuterin laittoa, ja vaihtoehtoisesti voit myös kokeilla talkin sekoittamista irtopuuteriin ja aurinkopuuteriin.

5. Talkki kuivashampoon korvaajana

Talkki imee itseensä luonnollisesti myös hiuksissa olevaa rasvaa, joten se ajaa loistavasti kuivashampoon tehtävän. Levitä talkkia hiustesi juurille ja nauti puhtaammalta vaikuttavasta kuontalostasi. Jos hiuksesi ovat tummat, sekoita talkkia kaakaojauhoon ennen levitystä. Punahiuksisten puolestaan kannattaa sekoittaa talkkia kaneliin.

6. Kestävyyttä antiperspiranttiin ja deodoranttiin

Talkin avulla voit saada antiperspirantin tai deodorantin kestämään pidempään tehokkaana. Levitä ensin antiperspirantti tai deodorantti ja tämän jälkeen viimeistele kerroksella talkkia. Niksin avulla vältät myös tahmaiset kainalot.

7. Silkkiset sääret

Talkki on hyödyllinen kauneustuote ihokarvoja vahaamalla poistaville aikuisille. Kuori ensin iho, levitä sitten talkkia ja tee lopuksi vahaus. Talkki imee itseensä ihollasi olevan rasvan, jolloin vaha tarttuu paremmin ihokarvoihin.

8. Pakkaa talkki mukaan rantakassiin

Uimarannalla rantahiekka jää usein kosteaan tai hikiseen ihoon kiinni. Tiesitkö, että hiekat saa näppärästi poistettua niin aikuisten kuin lasten iholta levittämällä talkkia ja pyyhkäisemällä sitten vain iho puhtaaksi?

9. Raikkautta vaatekaappiin ja mattoihin

Laita talkkia pieneen avonaiseen astiaan ja jätä astia vaatekaappiin. Niksin avulla tunkkaisen vaatekaapin tulisi raikastua tuntuvasti. Talkilla saa helposti raikastettua myös matot: levitä ohut kerros talkkia matolle, anna vaikuttaa noin vartin ajan ja imuroi sitten matto.

10. Levitä talkkia lakanoihin

Talkista on hyötyä aikuisille, jotka hikoilevat paljon öisin erityisesti kesäaikana. Levitä talkkia lakanoihin ennen nukkumaanmenoa, ja nauti vähemmän hikisistä öistä.

On olemassa useita mainioita vaihtoehtoja siihen, mihin talkkia käytetään. Talkki onkin aikuisille toimiva tuote niin kauneudenhoidossa kuin kodin ja tekstiilien raikastamisessa.


Lähde: GoodtoKnow

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuva: Shutterstok