Artikkelin kuva
lifestyle

Syksyn 2022 parhaat TV-sarjat

Kun ulkona vihmoo vettä tai räntää, on ihanaa viettää iltaa hämärässä sohvannurkassa laatuviihteen parissa, ilman FOMOa kaiken maailman riennoista joita kesä on pullollaan. Olemme keränneet tähän artikkeliin syksyn 2022 mielenkiintoisimmat sarjatapaukset, joille ainakin jutun kirjoittaja koittaa raivata tilaa lapsiperhearjen keskellä!

Koska niin sanottu lineaari-TV on kärsinyt inflaation, löytyvät sarjat myös suoratoistopalveluista, jotkut pelkästään niistä. Suoratoistopalvelut mahdollistavat putkittamisen juuri silloin kun itselle sopii, sen sijaan että näköradion ääressä tulisi olla tietyllä kellonlyömällä. Täydellistä ruuhkavuosiaan viettäville!

Nauruterapiaa

Aikuiset (Yle TV2 ja Yle Areena)

Mikäli olet ikinä Kalliossa asunut, aukeaa erinomainen Aikuiset erityisen hyvin. Mutta Kallio-historia ei suinkaan ole vaatimus tästä sarjasta nauttimiselle. Hillittömän hauska ja ajankohtainen sarja, joka vilisee viittauksia tämän päivän ilmiöihin. Sarja on ikkuna 2020-luvun hipsterin mielenmaisemaan konkreettisesti ja metatasolla. Pääosia näyttelevät Anna Airola ja Elias Salonen ovat rooleissaan täydellisiä.

Rakkaat lapset (Yle TV1 ja Yle Areena)

Siskonpedistä tuttu nelikko Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen, Sanna Stellan ja Krisse Salminen palaavat yhteen Miitta Sorvalin kanssa uudessa komediasarjassa. Sarja kertoo sisarussuhteista sekä äitisuhteesta, siitä kun joku on samanaikaisesti rakkain ja raivostuttavin.


Draama

Helsinki-syndrooma (Yle TV1 ja Yle Areena)

Helsinki-syndrooma on saanut inspiraationsa 1990-luvun pankkikriisistä ja koronakriisin ajoilta. Sorjosen luojien jännityssarja kertoo pienyrittäjä-perheenisästä Elias Karosta, joka pitää panttivankeinaan neljää Helsingin Sanomien toimittajaa. Elias aikoo paljastaa, että pankinjohtaja vei laittomasti 1990-luvulla perheen omaisuuden ja aiheutti tragedian, jonka koronakriisi kärjisti. Pääosassa nähdään Peter Franzén.

EXIT Suomi (C More)

Norjalaiseen kohusarjaan perustuva suomalaissovitus kertoo yritys- ja finanssimaailman ylilyönneistä; huumeidenkäyttöä, vallanhimoa, seksiä ja sisäpiirikauppoja on niin että heikompia hirvittää. Mikä parasta, sarja pohjautuu ihan oikeaan elämään ja alan ihmisten kertomuksiin.

Tosi TV ja reality

Tosi TV ja erilaiset reality-sarjat tarjoavat syksyllä parastaan. Suomen kokoisesta maasta löytyy yllättävän paljon osallistujia erilaisiin reality-ohjelmiin, mutta tämä on meidän katsojien voitto! Aivot voi näiden sarjojen parissa jättää suosiolla narikkaan ja vaan inspiroitua, ihastua nauraa tai järkyttyä – hieman sarjasta riippuen.

Remppa vai muutto Suomi (Nelonen ja Ruutu)

Remppa vai muutto -sarjassa asukkaat joutuvat kysymyksen eteen; pysytäänkö vanhassa, uuteen uskoon remontoidussa kodissa vai vaihdetaanko maisemaa? Sisustusarkkitehti Marko Paananen laittaa kodit uuteen uskoon ja kiinteistövälittäjä Anne Ramsay etsii asukkaille vaihtoehtoja nykykodin tilalle. Pääparivaljakon kemia pelaa loistavasti yhteen ja naurua piisaa hyvinkin epäsuomalaiseen tyyliin!

Suomen kaunein koti (MTV3 ja MTV Katsomo)

Aiemmilta kausilta tuttu tuomarikolmikko kiertää taas pitkin Suomea laittamassa kauniita koteja järjestykseen. Luvassa hyvin erityylisiä sisustuksia ja asuntoja sekä inspiraatiota omaankin kotiin. Ohjelman tuomareina nähdään jo tutuiksi tulleet asumisen ammattilaiset: toimittaja Hanna Sumari, sisustusarkkitehti Tero Pennanen ja arkkitehti Sini Rainio. Suomen kaunein koti valitaan yleisöäänestyksellä 10 finalistin joukosta.


Ensitreffit Alttarilla (MTV3 ja MTV Katsomo)

Rakastetun sarjan yhdeksännellä kaudella sinkut laittavat taas kerran itsensä peliin ja astuvat avioon tuntemattoman, asiantuntijan heille valitseman kumppanin kanssa. Keskeisinä teemoina käsitellään yhteistä elämää ja arkea sekä läheisyyden ja kipinän merkitystä.

Grand Designs Suomi (MTV3 ja MTV Katsomo)

Kunnianhimoisista ja persoonallisista taloprojekteistaan tunnettu asumisen ja arkkitehtuurin ohjelma Grand Designs esittelee vihdoin myös suomalaisia asumisen unelmia arkkitehti Samppa Lappalaisen johdolla. Eri puolilla Suomea sijaitsevat kohteet edustavat kukin rakentajansa ajatusta ”grandista” – se ei välttämättä ole suurta tai kalleinta vaan jokaisen perheen oma näkemys hyvästä arkkitehtuurista ja asumisesta.

Temptation Island Suomi (Nelonen ja Ruutu)

“Ketkä tällaista roskaa katsovat?” No todella monet! Tempparit on korkeakoulutettujen keski-ikäisten salainen pahe, vähän kuin se kampaajalla luettu Seiska. Temptation Island palaa jo 11 kaudellaan, tietysti tutun grillimestarin, Sami Kurosen houstaamana. Puolet huvista on jaksojen aikana ruudussa julkaistavat katsoja-twiitit, niiden takia jaksot kannattaa katsoa Neloselta suoraan.

Rikkaat ja Rahattomat (Nelonen ja Ruutu+)

Rikkaat ja rahattomat vaihtavat taas elämiään ja lompakkojaan viikoksi ohjelman toisella tuotantokaudella. Miten leveään elämään tottuneet sopeutuvat minimaaliseen viikkobudjettiin ja mihin kaikkeen vähällä toimeen tulemaan tottuneet kuluttavat hulppeat rahavarat? Lämminhenkisessä sarjassa ennakkoluulot hälvenevät ja omat kuplat puhkeavat.

Koko Suomi Leipoo (MTV ja MTV Katsomo)

Jälleen kerran kotileipurit kohtaavat Anne Kukkohovin juontamassa ja Toni Rantalan sekä Markus Hurskaisen tuomaroimassa kilpailussa. Kenestä tulee tämän kauden paras kotileipuri? Kenen leivonnaiset sekä näyttävät että maistuvat herkullisilta, eivätkä hermot petä paineen alla?


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Suvi Honkanen, kuva: Canva