Artikkelin kuva
lifestyle

Suvi tuunasi vanhan kaapin säkkikankaalla, lopputulos kerää kehuja: ‘‘Aina ei tarvitse kalliita materiaaleja’’

Salolainen Suvi tuunasi hiljattain kierrätettynä kymmenellä eurolla ostamansa kolhiintuneen kaapin. Hän jakoi Facebookin suosittuun sisustusryhmään kuvia huonekalun muodonmuutoksesta.

Päivitys levisi nopeasti, ja uudistunut kaappi sai valtavasti ihasteluja. Huonekalun ovet ovat päällystetty säkkikankaalla, joka tekee kaapin ilmeestä kauniin ja uniikin.

– Yllätyin täysin, miten paljon ihmiset tykkäsivät ja kommentoivat. Moni kertoi saaneensa ideoita omaan sisustukseensa. On hauskaa, että muutkin pitävät tällaisista asioista, Suvi kertoo puhelimitse Mutsimedialle.

Alun perin Suvin suunnitteli päällystävänsä kaapin ovet rottingilla, joka on yksi tämän hetken sisustustrendeistä.

– Rottinki oli kuitenkin aika kallista ja sitä oli vaikeaa löytää. Sain idean päällystää ovet kankaalla, joten menin kangaskauppaan ja silmiini osui säkkikangasta.

–Ihastuin säkkikankaan maanläheiseen väriin ja yksinkertaisuuteen. Se on myös todella halpaa!


Säkkikankaan kiinnitys onnistui nitojalla

Kotona Suvi kiinnitti miehensä kanssa säkkikankaan kaapin oviin. Kangas vedettiin reunojen yli ja niitattiin kiinni ovien takapuolelta.

Kaapissa ei ollut valmiina jalkoja, mutta Suvilla oli ylimääräisiä huonekalujalkoja kotona. Ne eivät kuitenkaan sopineet tyyliin, joten Suvi meni miehensä kanssa appiukkonsa autotalliin. Tarkoitus oli tuunata siellä huonekalujaloista mieluisat.

– Sattumalta mieheni löysikin autotallista vanhoja huonekalujalkoja ja ne olivat sellaisenaan hyvät kaappiin.

Kaappi ennen tuunausta:


Kaappi tuunauksen jälkeen:


”Aina ei tarvitse käyttää kalleimpia materiaaleja”

Huonekalun tuunausprojekti maksoi vain säkkikankaan verran, alle kuusi euroa. Kaapin hinnaksi muodostui kokonaisuudessaan 15,90 euroa.

– Olen tyytyväinen, että kaapista tuli näin hieno edullisesti. Aina ei tarvitse käyttää kalleimpia materiaaleja.

– En olisi valmis laittamaan kaapin tuunaamiseen satoja euroja, etenkään nyt, kun olen vanhempainvapaalla. Tämä oli siis kuin lottovoitto.

Huonekalu löysi paikkansa Suvin avokeittiöstä ja se näkyy myös olohuoneeseen. Sisällä on viinilaseja ja harvakseltaan käytössä olevia astioita.


Vaivannäkö palkitsee

Säkkikankaalla ja vanhoilla huonekalujaloilla ehostettu kaappi ihastutti ja inspiroi monia Facebookissa ja voisikin luulla, että Suvilla olisi pitkä kokemus vanhojen huonekalujen tuunaamisesta.

– Ei, tämä oli ensimmäinen projektini, Suvi naurahtaa.

– Olen pitkään tahtonut tehdä jotain tällaista, mutta en osta mitään ostamisen ilosta, vaan kaikelle on oltava todellinen tarve. En halua ostaa tavaroita ja huonekaluja uutena ja siitä saa hyvän mielen, kun näkee hieman vaivaa ja lopputulos palkitsee.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, Kuvat: Riian Marais, Pixabay ja Suvin kotialbumi