Artikkelin kuva
lifestyle

Rohkeasti erilainen LuKLabel

Esittelemme sivustollamme juttusarjan muodossa kiinnostavia suomalaisia yrityksiä, jotka jakavat Mutsimedian kanssa samat arvot. Artikkeli on tehty yhteistyössä LuKLabelin kanssa.

LuKLabel on kotimainen tuotemerkki, jonka toiminta perustuu rohkeuteen ja suuriin unelmiin. LuKLabelin omistaja Tiia Hakala perusti yrityksen yhdessä yrittäjämiehensä kanssa, jonka tehtaalla ensimmäiset tuotteet valmistettiin. Toiminta aloitettiin jouluna 2016, jolloin oma verkkokauppa avattiin. Lapsille suunnitellusta Panda-printistä syntyi heti hitti ja myös muistitauluna toimiva Rautakehikko herätti kiinnostusta.

Mukana LuKLabelin toiminnassa on 30-henkinen design team, jonka unelmia viedään yhdessä eteenpäin suunnitellen tuotteita sekä lapsille että kodinsisustukseen. LuKLabelin tiimi kehittelee ja ideoi koko ajan uusia tuotteita, sekä leikittelee erilaisilla materiaaleilla. Tavoitteena on kasvaa yhdessä kohderyhmän kanssa muodostaen yhteisön, jossa asiakkaat ovat osana luomisprosessia.

– Toimintamme tärkein arvo on erinomainen asiakaspalvelu, se ohjaa tekemistämme ja sitä vaalitaan tarkasti. Palveluasenteesta ei tingitä – teemme kaikkemme sen eteen, että asiakkaat kokisivat itsensä tärkeiksi, Tiia painottaa.

LuKLabelin uusin tuotesarja on lasten lakanamallisto, jossa seikkailevat suositut Panda- ja Unicorn-printit. Myös tämä tuotesarja on suunniteltu alusta asti yhdessä asiakkaiden kanssa kuunnellen heidän toiveitaan. LuKLabelin arvojen mukaisesti ekologisuus, eettisyys ja puhdas tuotanto ovat toteutuneet koko valmistusprosessin ajan. Tuotannon aikana on otettu huomioon, että valmiissa tuotteessa haitallisten kemikaalien määrä ei ylitä Öko-Tex 100:n määrittämiä raja-arvoja.

– Tänä päivänä tuotteita valmistavia tehtaita on neljä, jotka löytyvät Suomen lisäksi Portugalista ja Virosta. Tuotteiden valmistajat valitaan tarkoin, jotta laatu sekä arvolupaukset toteutuvat LuKLabelin standardien mukaisesti, kertoo Tiia.

LuKLabelin lasten lakanat

Perheen lapset Luca (5) ja Kianna (3) ovat olleet alusta asti yrityksen toiminnassa mukana ja toimivat inspiraation lähteenä toiminnalle. Yrityksen nimi LuKLabel onkin syntynyt perheen pienimmäisten kautta. Lapset otetaan usein puuhasteluun mukaan leikin keinoin.

– Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä, joten välillä kotona tehdään pitkiä päiviä. Mielestäni oikea asenne yrittämisessä, ja oikeastaan kaikessa tekemisessä elämässä, on tärkeä. Omat jaksamisen rajat täytyy myös tuntea ja apua pitää pyytää aina, kun siltä tuntuu. Urheilu on oma pelastukseni – saatan jättää kiireisetkin asiat myöhäisemmäksi siksi, että pääsen liikkumaan, Tiia summaa.


Osallistu LuKLabel-arvontaan Mutsimedian Facebookissa. Palkintona on ihana sisustusrautakehikko ja vapaavalintainen juliste! Voittaja arvotaan sunnuntaina 10.6.

Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: LuKLabel