Artikkelin kuva
lifestyle

Rawmix on blenderi vaativammalle smoothiesuulle

Testissä ollut Rawmix on saatu ilmaiseksi näkyvyyttä vastaan.


Viikonloput ovat meillä kotona kiireettömien aamujen aikaa. Teemme lauantaisin ja sunnuntaisin aamiaisen koko perheen voimin, istumme ruokapöytään yhdessä ja syömme kaikessa rauhassa nautiskellen vapaa-aamuista.

Nautiskeluaamiaisiimme on jo pitkään kuulunut olennaisena osana smoothien tekeminen yhdessä neljävuotiaamme kanssa. Kasaamme yhdessä ensin ainekset jääkaapista tiskipöydälle ja laitamme ne yhdessä vuorotellen blenderin kannuun.

Rawmix tuli taloon

Meidän on pitkään pitänyt ostaa uusi blenderi, sillä vanha Kenwoodin laitteemme on vedellyt viimeisiään jo jonkun aikaa. Laitteeseen on hankittu jo varaosia useamman kerran, mutta kesällä sen elämä tuli tiensä päähän, kun se kohtasi ikäänsä nähden liian ison jäisen mansikan ja sen moottori tilttasi lopullisesti kiinni.

Tein paljon tutkimustyötä uuden blenderin suhteen, sillä halusin, että seuraava laitteemme kestäisi vähintään samat kahdeksan vuotta kuin edellinenkin. Lopullinen valintamme kohdistui Rawmixiin, sillä luin siitä paljon hyviä arvosteluja ja sitä kehuttiin markkinoiden parhaaksi. Otin kesällä yhteyttä Rawmixiin ja saimmekin Mutsimedian testiin oman blenderin.

Rawmix koko komeudessaan

Kokoa ja tehoa

Kävimme noutamassa Rawmix-paketin kävellen kahdestaan juniorimme kanssa lähipostista. Kun sain ison pahvilaatikkopaketin käsiini postin henkilökunnalta, ensimmäiset ajatukseni olivat “Apua, miten iso! Miten saamme tämän vietyä kotiin? Ja minne sen laitamme kotona?”. Ei auttanut voivotella täpötäydessä postissa, vaan purimme paketin osiin ja siirsimme osat omaan onneksi mukana olevaan taitettavaan kestokassiin.

Kookas ulkomuoto onkin oikeastaan ainoa miinus, jonka Rawmixistä keksin. Laite on ollut meillä tehokäytössä nyt kolme kuukautta ja on lunastanut paikkansa perheemme arjessa. Ja tehokas Rawmix onkin! Kun blenderin pistää päälle, tärisee lattia varpaiden alla ja tuntuu kuin vieressä seisova käyttäjänsä olisi lähdössä lentoon. Blenderiin voi huoletta pistää kivikovat vähän isommatkin jäiset mansikat, eikä tarvitse pelätä jaksaako terä pilkkoa ne. Portaaton tehonsäätö tekee sekoittamisesta tasaista ja se onkin yksi laitteen huippuominaisuuksista.


Näppärä puhdistusvinkki

Laitteen puhdistaminen on myös tehty helpoksi. Smoothiekannu kannattaa aina huuhdella heti käytön jälkeen ja usein pelkkä kuumalla vedellä huuhtelu riittääkin puhdistukseksi. Toki aina välillä kannu kannattaa pestä oikein kunnolla harjalla ja tiskiaineella. Rawmixin käyttöohjeen mukaan blenderin voi myös puhdistaa laittamalla kannuun hiukan vettä ja lorauttamalla astianpesuainetta mukaan. Ja ei muuta kun moottori pyörimään – hurjan kätevää!

Kannu ja terä on helppo pitää puhtaana

Kriittisen smoothiesuun vakioresepti

Testasimme Rawmixiä smoothienteon lisäksi myös arjen ruokahuollon tiimellyksessä sosekeiton tekemisessä ja älyttömän hyväähän siitä tuli. Koostumus oli todella kuohkea! Päätimmekin ottaa sosekeiton testikerran jälkeen mukaan jokaviikkoiseen ruokalistaamme.

Smoothien tekemiseen käytämme oikeastaan lähes aina samaa reseptiä, sillä perheemme on vähän (liiankin) valikoiva juomansa suhteen ja huomaa välittömästi, jos perinteistä poikkeavia ainesosia on yritetty ujuttaa joukkoon.

Kippis!

Tässä yksinkertainen, mutta aina toimiva resepti:

4 dl cloudy omenamehua
2 kypsää banaania
3 dl jäisiä mansikoita
1 dl maustamatonta jukurttia
1 dl mustaherukoita\

Laita ainekset kannuun niin, että kaadat mehun aina ensimmäisenä pohjalle. Lisää nesteen kaveriksi jukurtti sekä banaanit. Jos tuntuu, että seos on liian jäykkää, lisää mehua joukkoon. Lopuksi jäiset ainekset, sekoita ja nauti kylmänä!


Alennuskoodi Mutsimedian lukijoille

Rawmix tarjoaa Mutsimedian lukijoille 5 % alennuksen blendereistä. Alennuksen saa koodilla ”mutsimedia”.

Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: Juuso Siikaniva