Näin saat kuumeen – kootut vinkit netin keskustelupalstoilta
Me Mutsimediassa haluamme kirjoittaa aiheista, jotka kiinnostavat ihmisiä. Kiinnostavien aiheiden kartoittamisessa käytämme apuna Googlen omaa avainsanatyökalua, Keyword Planneria. Työkalu näyttää kuukausittaisen keskiarvon siitä, paljonko tietyillä hakutermeillä on oikeita Google-hakuja.
Mutsimedian sisältöjä varten avainsanatutkimusta tehdessämme eteemme tuli hassuja ja jopa hiukan outojakin hakuja. Yksi ehdottomasti hauskimmista hakulausekkeista oli ”miten saada kuume”.
Siis mitä – kuka kumma googlettaa miten kuumeen voi saada? Aika moni, sillä työkalun mukaan hakuja tehdään Suomen Googlesta keskimäärin sadasta tuhanteen kuukaudessa.
Lähdimme selvittämään asiaa ja tarkempaa tutkimusta tehdessä kävi ilmi, että Demin, KaksPlussan, Vauva.fi:n ja Suomi24:n keskustelupalstoilla aiheesta on aloitettu useampikin viestiketju. Miten saada kuume -aiheesta on myös perustettu oma blogi.
No mutta. Jos ihmiset haluavat tietää asian, niin me vastaamme. Tässä Mutsimedian viisi vinkkiä, joiden avulla voit saada kuumeen.
Bongaa julkisilla liikennevälineillä matkustaessasi ihmisiä, jotka yskivät, niiskuttavat tai vaikuttavat muuten sairailta. Mene heidän viereensä istumaan, pyri mahdollisimman läheiseen kontaktiin ja hae tartuntaa. Voit esimerkiksi leikkiä nukahtavaa ja vaivihkaa siirtää pääsi sairaalta vaikuttavan ihmisen olkapäälle.
Käy terveyskeskuksessa, sairaalassa tai apteekissa. Koske ovenkahvoihin sekä kaiteisiin ja jätä kätesi pesemättä vierailun jälkeen. Hiero pesemättömillä käsilläsi naamaasi. Ole skarppina, jos joku aivastaa ja työnnä naamasi pärskähdyksen eteen.
Laita kuumemittari kuuman hanan alle tai työnnä se kiinni lämpöpatteriin. Jos käytät vanhan mallista elohopeamittaria, ole varovainen, että se ei poksahda liiallisesta kuumuudesta. Voit myös yrittää hangata kuumemittaria esimerkiksi peittoa vasten niin, että syntyy kitkaa. Nämä tavat eivät varsinaisesti sairastuta, mutta ne saavat muut luulemaan, että olet kipeä. Muista postata kuva kuumemittarista sosiaaliseen mediaan ja kylve empatiassa.
Vieraile ystäväperheessä, jossa lapsi on juuri aloittanut päiväkodin. Päiväkodissa pöpöt leviävät kulovalkean tavoin lapselta toiselle, eikä taudeilta voi välttyä. Jos pieni ystäväsi ei ole parhaillaan itse sairaana, mikä on jo ihme sinänsä, niin on hän vähintäänkin taudinkantaja. Odottele muutama päivä flunssaa rauhassa – kärsivällisyytesi palkitaan varmasti.
Jos mikään edellämainituista ei toimi ja tilanne on epätoivoinen, voit aina omalla vastuullasi kokeilla keskustelupalstoilla ehdotettuja vinkkejä: nuku märissä sukissa, pureskele appelsiinin kuoria tai syö hammastahnaa. Myös vihreän teen juominen ja saunominen keskustelupalstojen neuvojen mukaan nopeuttavat aineenvaihduntaa sekä nostavat ruumiinlämpöä.
Jos toiveenasi on ainoastaan tulla kipeäksi eikä taudilla niin ole väliä, keskustelupalstojen erään ohjeen mukaan ripuli on huomattavasti helpompi saada kuin kuume. Ripulin hankkimiseen löytyykin netistä paljon päteviä keinoja, kuten liiallinen kurkkupastillien syöminen tai ruokaöljyn juominen.
Mutsimedian toimitus huomauttaa, että tämä artikkeli on kirjoitettu kevyellä kynällä, emmekä oikeasti suosittele kokeilemaan kirjoituksessa mainittuja keinoja.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti: Jenni Siikaniva